Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Две години след като такси-компанията Uber бе забранена в България и Франция, същото се случва и в Италия, съобщи Mashable.com.

Асоциацията на такситата в страната успя да спечели дело срещу Uber за нечестна конкуренция, като съдът реши да блокира всички услуги в страната - UberX, UberBLACK, UberLUX и пр.

Uber нямат право и да рекламират услугите си в страната. 

От компанията, която бе на косъм да бъде забранена и в родната си Калифорния, са заявили, че са "шокирани" от решението на италианския съд и ще го обжалват.

Бизнес анализатори посочват, че дори когато бъде забранен, от Uber има полза - нивото на услугите в страната, в която компанията се е опитала да пробие, се вдигат. Подобно нещо видяхме и в България - големите компании в столицата бързо направиха или подобриха приложенията си за поръчване и плащане онлайн.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.