Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Франсоа Фийон  - кандидат-президентът на френската десница, е получил от бизнесмен заем от 50 000 евро, който не е декларирал, предаде АФП.

Това твърди сатиричното издание "Канар аншене", което често разкрива далавери сред политическия елит в страната.

Фийон получил сумата през 2013 г. от бизнесмена Марк Ладре дьо Лашариер. Заемът бил безлихвен.

Десният политик обаче не е сметнал за нужно да впише тези 50 000 евро в декларацията за имотното си състояние и получени възнаграждения, представена пред френската висша власт за прозрачност на обществения живот, отбелязва "Канар аншене".

Въпросният заем е бил напълно изплатен, заявява пред изданието Антонен Леви - адвокатът на Фийон.

Очаква се новите разкрития да подкопаят още повече шансовете на Фийон за победа на президентските избори напролет, отбелязва АФП. Шансовете и без това са доста намалели заради аферата с дългогодишното плащане на заплати на членове на семейството му в качеството им на негови парламентарни асистенти. Това разкритие също е дело на "Канар аншене".

Самият Фийон още през миналата седмица заяви, че въпреки скандалите няма намерение да оттегля кандидатурата си. Преди разкритията проучванията предричаха, че той ще спечели изборите на балотаж срещу крайнодясната кандидатка Марин льо Пен. Сега обаче шансовете му да мине първия тур са минимални. Най-вероятно до втори тур ще стигне центристкият кандидат Еманюел Макрон.

Коментари

Фийон беше единственият им

Фийон беше единственият им шанс да спрат победата на Марина Пенева. Онова мини Ципрасче няма да направи нищо. Франсетата осъзнават силата си и ще го начукат на Брюксел и Лицемеркелката

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.