Интересно пожелание отправи вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов за днешния първи 1/16-финал в турнира Лига Европа срещу "Копенхаген" от 20 часа на стадион "Васил Левски" тази вечер.

Стражът си пожела да "измръзне от студ" по време на двубоя. Това ще стане, ако няма работа, а прогнозата на Стоянов е, че футболистите пред него ще се справят с датчаните и няма да му се налага да се намесва често.

"Мачът ще е труден. Но аз вярвам, че ние ще постигнем положителен резултат, а важното е да не допуснем гол. Това ще е в наш плюс. Готови сме за този двубой след тежката зимна подготовка", каза Стоянов снощи.

"Копенхаген е много добре организиран отбор, рече пък треньорът на българския тим Георги Дерменджиев. - Очаквам голямо тактическо надлъгване. В нашите планове влиза всеки един резултат. Важното е да продължим напред. Датчаните са по-здрави физически, но ние сме по-технични и няма да изневерим на нашия стил. Няма значение къде играем."

"Лудогорец" ще излезе без двама футболисти, които са преотстъпени за пролетния полусезон, тъй като рядко попадат сред титулярите. Това са вратарят Милан Борян, заминал за Полша, и защитникът Георги Терзиев, привлечен от "Хайдук" (Сплит).

Очакват се към 15 000 зрители на трибуните. До снощи продадените билети бяха малко повече от 11 000.

Наставникът на "Копенхаген" Стале Солбакен е на мнение, че двата отбора са равностойни - всеки има силни и слаби страни, а също така много различни стратегии. 

"1:1 за нас ще бъде отличен резултат, а ако спечелим, още по-добре, обяви Солбакен. - "Лудогорец" има домакинско предимство, но след две седмици ще е различно. Искаме да се представим добре и да продължим напред. Българският отбор има трима основни футболисти, около които се върти всичко - нестандартният Кафу, винаги способният да изненада Вандерсон и интелигентният Марселиньо."