Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнес-социалисти взеха превес в БСП. Това заяви Янаки Стоилов пред конгреса на партията.

"Преди няколко месеца приехме политическата платформа "България - суверенна, солидарна, справедлива", Победата на изборите дава самочувстиве на социалистите, увеличава шансовете на предстоящите избори. Сегашното ръководство показва силна енергия и воля за власт. Това мобилизира партията и я мотивира. Няма достатъчно доказателства, че няма да има познатите злоупотреби с власт", каза Стоилов.

Според него БСП дели предприемачите на млади и други, докато други партии се насочват към широки слоеве от населението.

"Не казваме от какво няма да отстъпим в името на властта. Супер проблемът е огромното неравенство. Средно за ЕС разликата между най-богатите и бедните е 8 пъти  Не искам да бъда по-католик от папата, но може би той ще се окаже по-голям социалист от нас. Да запишем, че заплатите ще се увеличат един и половина-два пъти. Ще ни е по-трудно с паралелните политици, които подкрепяха паралелната държава. Прогресивно облагане без усукване", призова Стоилов.

И изтъкна:

"Ново лице можеш да бъдеш само веднъж".

Според Стоилов, въпросът е не дали политиците са нови лица, а дали са достойни. Той смята, че част от ръководството на БСП е реваншистки настроено.

"Няма да участвам в гласуването на устава. Не поради конфликт н интереси. Този проект не отговаря на обявените цели. Прокламираните принципи замандатността не са приложени последователно Защо председателите на общинските и районните съвети също не се избриат пряко? Защо кандидатите за депутати не се излъчват пряко от социалистите в съответния район?

Това каза Стоилов по повод подготвените променив устава на БСП, които ще бъдат гласувани утре. Те предвиждат ограничения от три мандата за депутати и пряк избори на председател. Ако те се приемат, Стоилов няма да може да бъде депутат.

"Сродяваме се в партията на Ердоган", заяви Стоилов.

Според него целта на промените е БСП да бъде лишена от вътрешнопартийна алтернатива.

"С тези промени вие отклонявате истинския разговор за отстъплението на политиката пред големите пари. Неведнъж съм се борил за възстановяване на доверие в БСП. Почти винаги след участие в управлението стигаме до тежки загуби, това е хроничен проблем. Да не допуснем това, отново може да има непоправими последици", заяви Стоилов.

Коментари

Някой явно иск да вземе

Някой явно иск да вземе кокалчето на Янаки и това не му харесва! Ех, другарЕ, същите циркаджии и крадци сте си. Колкото и да си слагате "нови лица" или пък да се "обновявате"! Легнахте си вечерта комунисти, като се събудихте и изприпкахте сутринта в партийната си централка, се нарекохте социалисти ... ма то така не става! Като сте опозиция сте леви и лаете, като се докопате до власт, мълчите и забравяте какво сте излаяли и не сте точно леви. В паузите се целувате с Местан!

:)

"Защо председателите на общинските и районните съвети също не се избриат пряко? Защо кандидатите за депутати не се излъчват пряко от социалистите в съответния район?" - Поредният мажоритарист, което значи и демократ. "Сродяваме се в партията на Ердоган" - Тц. Копирате модела на Путиновата република. Клубци, а "новата република" президентска ли е? Гоце ви се подхилва зад кулисите.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

БСП е една от двете автентично-десни български партии.

Другият й съперник е ГЕРБ. Това са партиите на едрия шуробаджанашки капитал. Едната брани парите, изкрадени от ресурсите и заемите на соца и узаконен от Костов. Другата - от еврофондовете и заемите на прехода, последният, в живковски размер, лапнат с помощта на РБ и НРБ и узаконен от Емануел Барозо и Жан-клод Юнкер. Наздраве за дясното и европейските ценности.
 's picture

Радев

Янаки е нахален! От 1990 г. е

Янаки е нахален! От 1990 г. е неизменно депутат. Представяте ли си? 27 години си е клатил макарите в парламента, включително и като зам.председател, а сега скимти жално...Това са хора, които са загубили всякакви трудови навици и ще са абсолютно неконкуретнто-способни ако излезат на свободния пазар. На мястото на Корнелия дари бих предложил само два мандата.
 's picture

Orlin Ivanov

Прав е Янаки!

Тук става въпрос за принципи,морал и отстояване на Лявата идея!Кой ако не той ще се възпротиви на това Бизнес-Ръководство виждайки на къде отива Партията!?И много сте интересни,искате да оплювате Янаки,,един честен и достоен политик?Да сте чули нещо лошо за него!?
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

За Янаки дали сме чували?

Колко скоро? Спомням си например как Янаки, големият борец против "бизнес-ръководството" на "Партията" търчеше след гласуването на Пеевски да брани Станишев и да обяснява как нищо, че Пеевски бил лош, ама не трябвало да се торпилира коалицията с БСП и "работещия" кабинет. Спомням си, че именно той е авторът на закона за референдумите, с който сега ще ни изпържат и ще ни набутат в авторитарен мутромафиотски режим като тоя на борис 3-ти след 1935-та. Цялата му политическа кариера се отличава с три неща - глупост, високопарни приказки и нищонеправене. Тоест, "Лявата идея" както я разбирате партийците.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.