Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП прие предизборната си платформа на 49-ият конгре на партията днес. „За“ платформа гласуваха 472 делегати, „против“ - 7, въздържаха се 4-ма.

Сред приоритетите на столетницата е създаване на фонд „Иновации“, фонд „Индустрия", балансирана по отношение на Русия външна политика, увеличаване на учителските заплати първо с 15%, а до края на мандата - с 40%, и реален икономически растеж не по-малко от 12% за 4 години евентуално управление.

В документа със заглавие "Поискай промяната: правила, сигурност, справедливост" са записани и дългосрочни цели - 20-30 години ще са нужни, за да станат българите 8 милиона и никой от тях да не е беден.

По отношение на увеличаването на доходите, което Нинова обеща, в програмата няма точни обещания за заплати и пенсии, но от левицата обещават старите пенсии да се преизчислят.

Изпаднала е идеята, според която лихвите по кредит за първо и единствено жилище до 100 000 лв. на млади семейства се приспадат от дължимия данък общ доход. 

По-рано левицата реши, че ще гласува предложенията на лидерката си Корнелия Нинова на конгреса на столетницата днес.

Това стана ясно, след като в началото делегат от Изгрев предложи отпадане на промените в устава. Това заплаши ограниченията, според които всеки депутат от БСП ще може да бъде такъв за не повече от три мандата - 12 години. А лидерът на партията да се избира пряко и да може да бъде такъв за не повече от два мандата.

Делегатът се мотивира, че тези текстове разделят партията, внасят вътрешно напрежение, което е не е нужно точно преди изборите. Бившият депутат Ненко Темелков обаче изтъкна, че ако тази точка отпадне, то ще се бламира лидерът на пртията Корнелия Нинова и Националния съвет.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено с 66 гласа "за", 111 "против" и 24 въздържали се.

Конгресът на БСП започна обичайно с Интернационала. Химна на международното работническо движение бе изпълнен пред делагатите след химна на България и на ЕС.

На конгреса присъстваха посланици от 18 страни, сред които и руския посланик Анатолий Макаров.

Коментари

 's picture

d-r Petroff

Колко вълнуващо. Най-крадливата и тероричтична организация у нас

има конгрес,на който ще се вземат на сериозно и ще се си подосрят зъбките,че много дълго бяха далеч от кокала.Кокал,защото след тяхно управление, всичко става дефицитно.Първо моралът....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.