Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Заедно с адвокат Александър Иванов имаме важна победа - осъдителна присъда срещу "ПИК Нюз" ЕООД, собственост на някой си Недялко Недялков и собственик на едноименната агенция."

Това написа в профила си във фейсбук Николай Стайков - една от "най-бомбардираните" личности от кафявата медийна машина,  обслужваща интересите на Делян Пеевски.

Става въпрос за 29 отделни материала в рамките на две години, които съдържат обидни и клеветнически твърдения и с които Стайков се шегува, че делото е било "за цялостно творчество".

"Присъдата е за "цялостно творчество", тоест огромната част от медийния тормоз, на който бях подложен след като през февруари 2014 г. заедно с още 12 души инициирахме разследването в БНБ и КТБ и особено след протестите за оставка на главния прокурор от 2014 г. насам", пише Стайков.

Както е известно, той и още няколко човека от "Протестна мрежа" внесоха сигнал в прокуратурата за организирана престъпна група, състояща се от Цветан Василев, Делян Пеевски (тогава двамата още бяха в отлични отношения, б.р.) и Николай Бареков. Това не доведе до никакви правни последици за някой от тримата, но пък Недялко Недялков внесе контрасигнал - откъде се финансира "Протестна мрежа". Той също бе прекратен поради липса на данни за извършено престъпление.

"За юристите - искът е за нанесени щети от серия от 29 клеветнически и обидни публикации срещу скромната ми личност. Това е пълно уважаване на частичен иск от доста по-висока сума (засега 12 500 лв. от общо 120 000 лв., б.р.). Точният размер на обезщетението ще се определи в следващите дела след обжалванията на по-високи инстанции (ако има такива) и след завеждане на пълния иск", допълва Стайков.

От решението на съда е видно, че оклеветилата го медия ще плати и 3000 лв. съдебни разноски.

"Силно препоръчвам на всички, подложени на подобен медиен тормоз, да търсят правата си в съда. Друг цивилизован и достоен начин няма измислен", завършва Николай Стайков.

Преди дни адвокат Николай Хаджигенов - друг от "любимците" на групата медии, които гравитират около една корпулентна фигура, обяви, че е спечелил  дело срещу "Пик".

Коментари

 's picture

Kovatz

Малко им е на пикльовците!

Малко им е на пикльовците!
kate pate's picture
kate pate
new

:-)

Голем швепс. Подкупил е съдията.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Недялков е...

...уродливо и нечистоплътно явление в родната "журналистика". Крайно малко му е наказанието на фона на 5-те милиона "Недялков депозит", изтеглен седмица преди атаката над КТБ, но пак е нещо. :))
 's picture

Radev

Осъдили са някой си Недодялко

Осъдили са някой си Недодялко,зад който седи #кой.#Кой е як като бик и почти толкова умен.ще се изръсят с въпросната сума-бълха ги ухапала-колкото няколко почерпки в "Берлин".Следващия път санкцията трябва да включва и закриването на медията,пращането и в канализацията.И без това ПИКнята се оттича по канален ред.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.