"Заедно с адвокат Александър Иванов имаме важна победа - осъдителна присъда срещу "ПИК Нюз" ЕООД, собственост на някой си Недялко Недялков и собственик на едноименната агенция."

Това написа в профила си във фейсбук Николай Стайков - една от "най-бомбардираните" личности от кафявата медийна машина,  обслужваща интересите на Делян Пеевски.

Става въпрос за 29 отделни материала в рамките на две години, които съдържат обидни и клеветнически твърдения и с които Стайков се шегува, че делото е било "за цялостно творчество".

"Присъдата е за "цялостно творчество", тоест огромната част от медийния тормоз, на който бях подложен след като през февруари 2014 г. заедно с още 12 души инициирахме разследването в БНБ и КТБ и особено след протестите за оставка на главния прокурор от 2014 г. насам", пише Стайков.

Както е известно, той и още няколко човека от "Протестна мрежа" внесоха сигнал в прокуратурата за организирана престъпна група, състояща се от Цветан Василев, Делян Пеевски (тогава двамата още бяха в отлични отношения, б.р.) и Николай Бареков. Това не доведе до никакви правни последици за някой от тримата, но пък Недялко Недялков внесе контрасигнал - откъде се финансира "Протестна мрежа". Той също бе прекратен поради липса на данни за извършено престъпление.

"За юристите - искът е за нанесени щети от серия от 29 клеветнически и обидни публикации срещу скромната ми личност. Това е пълно уважаване на частичен иск от доста по-висока сума (засега 12 500 лв. от общо 120 000 лв., б.р.). Точният размер на обезщетението ще се определи в следващите дела след обжалванията на по-високи инстанции (ако има такива) и след завеждане на пълния иск", допълва Стайков.

От решението на съда е видно, че оклеветилата го медия ще плати и 3000 лв. съдебни разноски.

"Силно препоръчвам на всички, подложени на подобен медиен тормоз, да търсят правата си в съда. Друг цивилизован и достоен начин няма измислен", завършва Николай Стайков.

Преди дни адвокат Николай Хаджигенов - друг от "любимците" на групата медии, които гравитират около една корпулентна фигура, обяви, че е спечелил  дело срещу "Пик".