Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Срещата между Корнелия Нинова и руския ген. Леонид Решетников е била по молба на лидерката на БСП. Това разкри в ефира на бТВ днес бизнесменът и президент на "Славия" Венцеслав Стефанов, който е уредил разговора.

"Тази среща е била подготвена, организирана още в Москва, не се е състояла, затова я организирах и се състоя в София", обясни Стефанов.

Самият той не присъствал, тъй като в този момент не бил в България, затова помолил "една дама, която знае идеално руски" - Ана Ананиева, дъщеря на Нора Ананиева и бивша зам.-председателка на Държавната агенция за защита на децата по времето на кабинета "Орешарски". 

"Нормално е две дами да влязат в едно заведение, но не е нормално лидер на партия да влезе сама, като сираче", обясни той.

Срещата била в кафенето на хотел "Кристал Палас", а Нинова сама информирала генерала за избора на ген. Румен Радев като кандидат-президент от левицата.

"Ген. Решетников разбра от г-жа Нинова кой е изборът на БСП и думите му бяха, че наистина, след като този човек е завършил тези академии и заради всичките му постижения, то той наистина е достоен човек. Ни най-малко не си е позволявал, под никаква форма, да казва кой трябва да бъде президент и да се е месил", обясни Стефанов.

Самият той описа руския генерал като свой приятел:

"Ген. Решетников е един много достоен човек, който всяка година идва в България на почивка със своето семейство, един голям приятел на България, мой приятел, с когото се гордея. Той е един радетел на дружбата между България и Русия, той е един честен човек. Казвал ми е – вие сте ни дали писменост и религия, ние никога няма да забравим това. И че не България изостави Русия – Русия изостави в един момент България, и ние сме длъжни да помагаме на българите."

Стефанов заяви още, че "почти всички" лидери на партии у нас са се срещали с генерала:

"Не ми се споменават имена, не е редно. Това, който го направи, мисли само злото на г-жа Нинова. Аз не виждам нищо нередно и ненормално в това нещо."

И подчерта, че Решетников не е бил уволнен, а просто се е пенсионирал от много тежък и отговорен пост - шеф на Института за стратегически изследвания на Русия, тъй като е на 70 години.

"Той не е някакъв разузнавач, нормално е компетентните хора и органи на България да се срещат с него. Той сам ми каза после "Венцеслав, аз не смея да кажа кой е направил тази среща, защото после в България ще те преследват"."

Стефанов каза още, че помагал на БСП доброволно, но не е член на партията, защото там имало безкрайно много "скелети и плужеци, които се чудят как да навредят на единия лидер или на другия".

"Същото каза Решетников – ние затова не ви вярваме, затова предпочитаме да работиме с Бойко. Накрая каза – молете се, даже и каза пред коя икона да отидат да се помолят. Да се помолят, за да бъдат по-честни към избирателите."

Според бизнесмена новоизбраният президент Румен Радев трябва да се дистанцира от БСП и "да е генерал на всички българи".

Коментари

mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

"Строго секретно!

"Строго секретно! екземпляр единствен! Към протокол "Б" 13 на ПБ на ИК на БСП от 27.12.1962 г. 1. Считано от 1 май 1981 г. разходите за храната на генералния секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия и председател на Държавния съвет на НРБ др. Тодор Живков и семейството му да бъдат за сметка на бюджета на УБО при държавния съвет. 2. Считано от 1 януари 1981 г. лимита за храната да бъде, както следва: а/ За членовете на Политбюро на ЦК на БКП 1200 /хиляда и двеста/ лева месечно б/ За члена на Политбюро на ЦК на БКП др. Цола Драгойчева 800 /осемстотин/ лева месечно. в/ За кандидат членовете на Политбюро на ЦК на БКП 600 /шестотин/ лева месечно. г/ За председателя на ЦКРК на ЦК на БКП 500 /петстотин/ лева месечно. д/ За секретарите на ЦК на БКП 500 /петстотин/ лева месечно. е/ За секретаря на БЗНС др. Петър Танчев 600 /шестотин/ лева месечно. Изпълнител: Илия Кашев Написал: Илия Кашев" Това е само за храна, отделно има за представителни нужди, отделно за домашни помощници, отделно хиляди левове при смърт на семейството на починалия партиец. На децата на Людмила Живкова, починала през 1981 г. са дали 30 000 лева, при минимална заплата тогава от 100 лева. Но още върви лафа за скромния диктатор Тодор Живков, на когото са му кърпили чорапите. и стадото изпада в умиление!
 's picture

d-r Petroff

И за кърпените чорапи от

сестра Ани...Фалшифицирането на историята е пълен ход. Плебса бълва измислени спомени. Шизофренията навлиза тежката си фаза. Людмила Живкова се героизира и вече се снима филм за нея.Скоро очаквам и филм, по спомените на чичо Митко(както Слави се обръща към него) Гестапото. В него с умиление ще се разказва,как е бранил Партията и Родината от враговете-интелигенти. И всичко това е вършил за да може обикновеният човек,селянинът, работникът ...да си пие спокойно ракийката със салатката и да си похапва луканка....или кучешката радост,ако е отишъл сутрин рано да си я купи..,а мириса на луканка си спомня като си събуе обувките.
Gogo Bogo's picture
Gogo Bogo
GogoBogo

Доброто на България?

Съмнявам се да има руснак, който да желае това. И историята го е доказала многократно.
 's picture

d-r Petroff

Каква изненада!

Кръстената на баба си Нели и на оная курва свекървата опять лъже. Не ме изненадва срещата и с Решетката,но ме изненадва истеричното и отричане.В същност и истериите и не ме изненадват.Хваната е на дупката. Иначе,другите шефове на партии ги знаем. Всичките са по линия на съвеЦкият патриотизъм. Въобще това ми прилича на отчетни срещи с донора от КГБ. Дилърите на съвеЦкият патриотизъм се знаят. Болен,Гоце,КуРнели,агент Иван,агент Сергей-Андреев-Сава и разбира се интелектуалци от библиотеката.
 's picture

kuleto44

!

''безкрайно(много) "скелети и плужеци'-БСП!!!!!!
 's picture

Nikolai Nikolov

Фанариотите

Не знаех ,че и Стефанов е руска подлога.- фанариот.
 's picture

Бобо

Няма излизане от лапите на Кремъл

Как само се намества пъзела на прехода , и за момент Кремълските кукловоди не са ни еспускали , всичко е нагласено СИК , ВИС и така нататък , гадна мрежа като агнешки черва и вечно в дъното услужливата пета колона национални предатели . После се чудим защо сме най бедните и най нещастните , ей за това , защото в обществото не се намери енергия да скъсаме завинаги с тази гадна зависимост , коята ежечасно изсмуква всичко от тази страна наречена България . Това не го ли осъзнаем , нищо добро не чака България и българите .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.