Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Генерал Леонид Решетников - председателят на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), е написал писмо до българските политици и журналисти. То е публикувано от сайта "Афера" и е по повод твърденията на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя го обвини, че лъже, като разказва, че на срещата му с нея било говорено за издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент и го нарече корумпиран. Писмото е написано на бланка на Института за стратегически изследвания. Генерал Решетников потвърди достоверността на публикацията.

Ето и текста на писмото.

"Господа български политици и журналисти!

Вие наистина ли смятате, че неформални срещи с ръководителя на аналитичен център, афилиран (прикрепен - б.пр.) към администрацията на руския президент, са престъпление? Какво да правим тогава с моите срещи с представителите на ръководствата на различни държави по света, политически партии, посланици и други, които постоянно се провеждат и в Москва, и зад граница? Та това е естествена част от дейността на всеки сериозен политолог-анализатор във всяка страна. Също така всеки политик е заинтересован от такива контакти, тъй като те безспорно обогатяват представите му и знанията по проблемите на международната политика.

Успокойте се! Срещата бе в хотел "Кристал палас", в кафенето. Никого не съм назначавал и издигал. Моят събеседник само назова генерала в качеството на възможен кандидат на изборите за президент. В следващите беседи с представителите на ръководствата на политическите партии бяха назовавани заедно с Радев и други имена.

Тогава какъв е проблемът? За кандидатите се говореше на всеки ъгъл, във всяко кафене в София. Защо да правим от мухата слон?

Позорно е българските политолози и журналисти да клеймят лидера на една партия само за това, че е срещнал с руски анализатор.

Доживяхме! Значи с американци не е лошо? Да се лети до Вашингтон и Брюксел за инструкции може? Какво все повтаряте - генерал, генерал? Вече осем години съм пенсионер. А вие още плашите себе си и другите с генерала, с разузнаването...

Вашата пропаганда не действа на българския народ. Мнозинството все едно е за сътрудничество с Русия и не вижда нищо лошо в контактите на българските политици с руските. Дори напротив!

Ефектът от изсмукан от пръстите скандал ще бъде съвсем различен, не този, който търсите, а противоположният! Повярвайте на един опитен анализатор. На Русия е все едно кой ще бъде на власт в България - социалист, гербист, националист. Ние сме твърдо уверени, че българският народ няма повече да повери браздите на своето управление на такива личности, за които срещите с руснаци са престъпление.

Нинова заяви, че съм уволнен за корупция. Слава Богу, аз още работя и тези думи тежат на съвестта на тази госпожа. Макар че точно съвест лидерът на БСП вероятно няма! Да клевети, да оскърбява, да лъже и да се извърта - това е подобаващото поведение за ръководителя на социалистите.

Без ни най-малко уважение към участниците в клеветническата кампания

Директор на РИСИ

Леонид Решетников"

 

 

Ключови думи

Коментари

 's picture

Krasimir Kabakciev

Много приятно скандалче се забърка между социалисти и путинисти

Браво! Да продължават неотклонно в същия дух! До победата!

Руснаците никога не лъжат

Тоест остава варианта Корнелия да лъже
 's picture

Бобо

Корни

Лельо Корни разбра ли сега какво е да те е.....ат хибридно , а колко можеше да е просто , кажи ма лельо видяхме се говорихме си за генералчето и толкоз , а сега вече квото и да кажеш само ще влезе по навътре .
 's picture

Ognian Deyanov

Доверете...

Доверете се на един опитен анализатор.На путинистите им е все едно кой ще ни продава.ГЕРБ социалистите патриотите(всички рубладжий) .Казва го човека в прав текст.Другарко Нинова,не се самозабравяйте .Путин още не го е уволнил вие го наричате лъжец.Данеби да сте забравили чия подлога сте сега?
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Както ви разправя дядо ви от

Както ви разправя дядо ви от дни, за пореден път безкрайно слаб член на българския политически "елит" (Костовата Курнелия, понастоящем Курнелия на Р.Овч.) се поддава на обща провокация от хибридни воини от двете страни на новата джелезна завеса. Фактите, които се повтарят в изявленията на всички са: 1) Разговорът е бил след обявяване на Радев като една от кандидатурите на БСП и след оставката му, т.е. в нашия физически свят причинно-следствена връзка между двете събития няма 2) Първото изявление на Решетников след избора беше негов личен гаф и опит за манипулация - не толкова на България, колкото на руското обществено мнение, опит на Решетников да си припише заслуги, каквито няма. 3) Този гаф на Решетников беше безскрупулно използван от хибридизаторите у нас да правят хаос в България. Воят, който беше нададен от некои среди, свързани с бившата червена номенклатура и КДС от разните там илиян василевци за срещата и фантазиите за някакво "назначаване" на Радев са хибридна тактика, която заслужено буди отвращение. 4) Действително, нашите политици от всички партии са жалка, подкупна, плашлива и неспособна пасмина и дори глуповати манипулатори като Решетников и началниците на Василев могат да ги побъркат. 5) А популацията е още по-жалка и по-глупава, защото вместо да мисли, гледа да си намери чуждо мнение, които й допада и да почне да го развява като знаме. Заслужавате си участта, с една дума.
kate pate's picture
kate pate
new

Без симпатии към Нинова

Това е активно мероприятие срещу Нинова. Най-вероятно поръчителят е Моника Станишева.
 's picture

blackwater

Среща

Тази среща Нинова-Решетников лъсна а представете си в годините колко такива гнусни срещи е имало в който се е решавала съдбата на българите!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.