Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в Народното събрание, че партията му няма да подкрепи избирането на правителство с мандата на Патриотичния фронт. 

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза точното обратното - че дължат подкрепа на патриотите заради тяхната подкрепа преди две години. 

Последваха обаче разногласията по приемането на бюджета за 2017 г. Цветанов посочи като конкретни причини за промяната в позицията поведението на Патриотичния фронт, предложението им за минимална пенсия от 300 лева и отказа им да подкрепят внесените от правителството текстове.

"Няма да участваме в съставянето и формирането на кабинет в 43-тия парламент. Най-правилният избор е да вървим към предсрочни избори", каза Цветанов.

Той припомни, че ГЕРБ вече е заявила, че няма да се възползва от реализирането на мандат, като същото са казали и от БСП.

"Не можем да заложим принципите, които има ГЕРБ и да се съобразяваме с политики, които не съответстват с цялостния модел на държавата", каза още Цветанов.

Той изтъкна, че тези действия на ГЕРБ са съгласувани с премиера Бойко Борисов.

"Своевременно сме информирали премиера за решението, което сега обявяваме. Той се съобразява с решението на парламентарната група и смятам, че това, което казваме днес, е последно и окончателно", обясни Цветанов. 

[[nid:47630]]

Според Цветанов предсрочните избори ще създадат условия, в които да се чертаят политики и да няма отклонения от заявеното от ГЕРБ преди 2 години. Той призова добрия тон между парламентарно представените партии да бъде съхранен.

"Един парламент не може да бъде полезен за обществото, ако реализираме или залитаме в популистки решения, които няма по никакъв начин да дадат решения за наслагваните проблеми във времето. Това, което ще направим, е да не участваме във формирането на кабинет в 43-ия парламент", заяви Цветанов.

Въпреки че предложението за 300 лв. минимална пенсия не мина, а пленарната зала днес поправи вчерашния отказ да се гласува приходната част на бюджета на Държавното обществено осигуряване, шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова обяви, че в ГЕРБ са обезпокоени от лансираните идеи. Тя повтори, чe за такова рязко увеличение на пенсиите  ще са нужни 1,6 млрд лв., които ще бъдат отнети от сектори като образование и здравеопазване. А хората, които са се осигурявали дълго време и на високи суми, ще бъдат демотивирани, защото разликите в пенсиите ще са минимални. Според Стоянова това не са политики, а популистки предложения с цел извличане на дивиденти за предизборната кампания.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че от вчера до днес ГЕРБ и патриотите не са могли да се разберат за постове. влияние и министерски кресла.

"Ние подкрепихме с гласуване предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия да стане 200 лв. и да се преизчислят всички пенсии по нов коефициент. Това не е популистки ход и не за пръв път го правим", заяви Нинова.

Според нея решението на ГЕРБ е правилно и се потвърждава тезата на БСП, че 43-тото НС е с изчерпан потенциал.

Коментари

 's picture

Радев

Ама това инфо към 3 без 15 ли

Ама това инфо към 3 без 15 ли е ? щото към пет часа може и друго да му скимне на Кратуната.
 's picture

Виктор Матеев

Браво на ГЕРБ!

Големи бързаци тия патриоти! Не чуха ли, че имаше условие, за да ги подкрепят? Нищо чудно, който не чува, го шамаросват.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

С ПФ няма,

ама утре с "реформаторите" може ли?
 's picture

Vs Panchugov

Нещастен човек е Бойко

Вчера Борисов подкрепяше кабинет на ПФ. Днес Мама Мецанка Меркел му дръпна ухото и отново се завъртя на 180 градуса. Нещастен човек е Бойко. От едната страна Ердоган го клати, от другата - дъртата лесбийка му нарежда, а той милия се пъчи пред Орбан и се опитва на мъж да прилича.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Бойко си кацна преди малко.

Чайте да видим ша потвърди ли версията на Цецо или ша я отрече.

УТРЕ РЪБЪ

Утре може да подкрепят Ретроформаторския блок, а другиден да се разкандърдисат
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ДА!!!! ПОРЕДНИЯ ЕПИЗОД

на сериала "Играта зацикли": Бочко пусна тридневна брада, запали трета пура и каза обратното на това, което беше казал сутринта, а вчера твърдеше обратното на онзиденшното. Медийните мажоретки го навалиха с въпроси, защо оня ден казал нещо си, пък днеска казва обратното на онова, което бил казал вчера. Бочко ги насмете отегчено, обясни, че това, което бил казал оня ден, си било за оня ден, поради което това, което ще каже днес, ще си бъде за днес, но не и за утре, щото утрешния ден не знае себе си, понеже ситуацията била динамична, обаче преговорите се движели по график. ДА!!!! Мъжката дума си е мъжка дума... Като кажа "утре", значи "утре" - не е нужно да ме питате всеки ден "КОГА?"....
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А В ТУЙ ВРЕМЕ:

ПАТРИОТАРИТЕ.. ма АХА да са издигнет до нивото МУ - ПОЩЕНСКА ГУГУТКА да са направят.. И Цвъцко Цицерона им каза - къш.. ОБИКНОВЕНИ ГУГУТКИ ША СИ ОСТАВАТЕ.. То не, че Цицерона го е измислил туй.. Ама на ПАРЦАЛА от избърсването на козяцката тоалетна, чистачката не мацнала тоз път от кафявото. Та ЦИЦЕРОНА взел, че правилно го прочел..
65 65's picture
65 65
65

Тука има, тука нема.

Тука има, тука нема. Да изчакаме до петък!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.