Лидерката на БСП Корнелия Нинова отдаде обрата в позицията на ГЕРБ за евентуална подкрепа за кабинет, излъчен с техния мандат в този парламент, на неразбирателство за постове. Но обяви, че "каквито и да са причините", решението, да няма опит за ново правителство в 43-ото НС, е правилно.

Нинова коментира "официалния аргумент" на ГЕРБ да откажат заявената ден по-рано подкрепа с това, че от Патриотичния фронт не са била "за" предложенията за бюджета на Държавното обществено осигуряване и са настоявали за увеличение на пенсиите. Въпросното предложение на националистите беше подкрепено и от левицата.

"Чух, че ГЕРБ са изтъкнали като основна тема това. Но вчера от ГЕРБ изразиха подкрепа за кабинет с Патриотичния фронт. Вчера знаеха за предложенията ми за пенсиите и в бюджета. Те не са нови. Те бяха дебатирани в парламентарните комисии. Въпросът е какво се промени от вчера до днес", заяви Нинова.

Лидерката на БСП сама отговори каква е причината според нея:

"От вчера до днес просто не можаха да се разберат за постове."

Тя обаче добави, че каквато и да е причината да няма опит за нов кабинет в действащия парламент, това решение е правилно и трябва да се върви към предсрочни избори.