Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Слави Трифонов и екипа му ще обжалват пред административния съд окончателния резултат от референдума, обявен от ЦИК, съобщи бТВ.

Днес, в края на законовия срок, комисията обяви окончателния резултат, според който не достигат точно 12 027 гласа, за да бъде допитването задължително и Народното събрание да е длъжно да претвори народната воля в закон. На референдума са гласували 3 488 558 избиратели при необходими 3 500 585  - броят на подалите гласа си на последните парламентарни избори. 

По закон Слави и компания могат да обжалват решението в 7-дневен срок. Водещият обяви, че няма доверие на системата и ЦИК.

"В случая смятам, че точно ЦИК, бидейки в услуга на толкова много политици толкова много години, не е институция, на която може да се има доверие. Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Висшия административен съд (Върховният административен съд - б.р.) и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно", обясни Трифонов.

Той добави, че няма доверие и в парламента. По думите му депутатите трябва да приемат въпросите точно по начина, по който се е произнесъл суверенът - въвеждане на мажоритарна избирателна система в два тура, задължителен вот и намаляване на годишните партийни субсидии до 1 лв. на глас на последния парламентарен вот. 

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Естествено, че ще обжалват.

Кой в България като загуби си признава, че е загубил? От плювневия референдум нито имаше нужда, нито достатъчно гласове, но изхарчихме парите. Защо за трифоновия да е по-различно?
 's picture

George Pantev

отново грешен извод

тук загуба няма ...напротив , Трифчо трябва да е щастлив от резултата , защото въпреки ,че не е задължителен , депутатчетата нямат друг полеен ход от това да го направят такъв ...
 's picture

smarf

Учиндолски напън

Очаквайте резултата от референдума- всички айдуци с пари в парламента.
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Нашенска работа!

На този принцип на когото нещо не му отърва, казва , че няма доверие и праща искане до съда! По същия начин ако на някого нему изпълнили нещо си - затваря улицата или магистралата - зависи от акъла му!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.