Не съм Слави от телевизора, а Станислав Трифонов от Плевен, български гражданин и никога не съм вярвал, че ще се чувствам толкова силен. Вие ме правите такъв. Вие сте суверенът - френска дума. Хора, който представляват суверенитета. Вие сте на власт. Тия в парламента са ваши служители и тая вечер ще го разберат болезнено", така Слави Трифонов откри митинг-концерта на "Орлов мост". 

След което изпя "Няма такава държава" и извика: "Няма такава държава, но има такъв народ".

Сценаристът му Иво Сиромахов също говори. Свободата не е даденост, каза той: "Да я защитим. Защото свободният човек е непобедим". 

"Цариградско шосе" се изпълни с хора до алея "Яворов".. Както се и очакваше, сериозно множество откликна на поканата за безплатен концерт-митинг, организиран от "Шоуто на Слави" за референдума, иницииран от предаването. Концертът се проведе на на бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”. Сцената беше разположена веднага след „Орлов мост“, с лице към някогашния хотел „Плиска“. 

Голяма част от центъра на София беше блокирана и това затрудни движението през целия ден. Засилени мерки за сигурност съпътстваше концерта. По протежението на "Цариградско шосе" бяха осигурени евакуационни пунктове, имаше концентрирано присъствие на полиция. Дори Отрядът за борба с тероризма беше впрегнат да следи за спокойствието на събитието. Допълнителна охрана беше осигурена от организаторите на концерта, и от Столична община.

Точно в 21:00 часа концерт митингът на Орлов мост завърши. С химна на България. А след него и с Крисия, която изпя песента на Емил Димитров 'Моя страна, моя България". В концерта се включиха Миро и Криско. Пяха се революционни песни.

Движението ще бъде напълно възстановено едва утре сутрин.

Слави Трифонов се появи на сцената малко след началото на концерта. За да каже, че "съм един от вас" и да изпее "Няма такава държава". 

 

 

 

Българските знамена са важен елемент.

 

В очакване на началото.
Множеството изпълни "Цариградско шосе" до алея "Яворов".

Някъде по "Цариградско шосе". В дъното е сцената.

Докато течеше концертът, Владимир Каролев реши във фейсбук да защити Слави Трифонов и референдума му.

"Слави Трифонов е шоумен. Неговата отговорност е пред хората, които забавлява. Щом може да събере 70 000 души на концерт, то значи си върши добре работата. Без значение какво се пее на този концерт. Освен шоумен, Трифонов е и водещ на вечерно толк-шоу, като през цялата си кариера е бил относително/доста силно критичен към всички власти - нещо, което трудно може да се каже дори за най-големите имена в неговата професия на Запад (виждаме колко партийно зависими са колегите му в САЩ на тези избори). Ако на предстоящия референдум успее да реализира висока активност, то очевидно ще е доста добър и в тази професия. Истинските десни, които ценим свободата, оценяваме хората преди всичко по постиженията им и не ограничаваме възможностите им да се реализират (стига да не ползват насилие и принуда). Дори и когато не сме съгласни или не харесваме това, което правят. Както се казва, дори и да гласувам с "не" на всички въпроси от референдума, ще защитавам до смърт правото на Слави да го проведе и популяризира. Това е дясното и свободата. Другото е синьо сако с червени пагони отдолу. А сега си пуснете каквато музика ви харесва - дори и да не е "Червената шапчица" на Деси Добрева", написа той в социалната мрежа.