"Аз не тръгвам на битка. Аз тръгвам на състезание. Състезание, което ще бъде спечелено от избрания от българския народ".

Това обяви председателката на парламента Цецка Цачева, след официалната си номинация за президент от ГЕРБ на предстоящите на 6 ноември избори. 

Цачева  благодари за доверието и припомни, че то се защитава.

Днес аз и г-н Манушев получаваме доверието на най-голямата, най-силната политическа партия, партията, която пое отговорността за съдбата на България в днешния сложен свят. Тук искам да бъда, г-н Борисов, пределно ясна, аз днес съм заредена с политическата ни енергия за стабилност и сигурност, уверена, убедена, че до момента нашата партия работеше за всички български граждани,за цялото гражданско общество и това ми дава цялото основание днес да поискам доверието и на онези, които са ме подкрепяли до момента извън нашата партия – на всички граждани“, заяви Цачева.

Тя обяви, че вярва, че победата ще е на ГЕРБ и добави:

„Надявам се на състезание на идеи за България. Аз ще дам всичко от себе си, от другите ще взема най-доброто“.

 

„Знам какво е баланс, знам какво е отговорност. Мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти,мога да взимам решения“, заяви тя и посочи, че няма да отваря пропаст, а ще гради мостове.

Кандидат-президентката, която днес на представянето си все още ходеше трудно заради инцидент, при който преди дни нарани крака си, обяви още:

"Няма да се уморя да повтарям, че в съединението е идеята за единението. Единението, което не изключва различията. Единението като висша идея, че само всички заедно, от всички партии, етноси, големи и малки, всички българи можем да извървим пътя към силна и просперираща България. За децата ни, за родителите ни, за идните поколения"