Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Природа отдыхает", отговорил Лев Толстой на въпроса защо децата му са посредствени личности, чиито качества по нищо не напомнят гения на баща им. Що се отнася до далечния му родственик Пьотр - природата очевидно напълно е заспала.

Става дума за редови великодържавен негодник, носител на най-отблъскващите качества на руския имперски чиновник - подмазване на силния (виж предизборния му плакат), наглост и унижение към слабия - България му се прищяло да изкупува... Русия е поляризирано общество - разликата между върха - държавен и олигархичен, и низините е по-голяма отколкото в латифундистка Латинска Америка. Това, което обединява потъналия в кал, невежество и мизерия мужик с "патрондаша" на високопоставените имперски чиновници е неизчерпаемия стремеж да подчиняваш и да мачкаш колкото се може по-голяма част от света около теб.

"Крым наш" е не само лозунг на Путиновата имперска пропаганда, но и оргазъм на имперското простолюдие, което още веднъж е доказало само на себе си, че има и по-нищожни хора от самото него - украинските "фашисти", "Еврогейските" страхливци, олимпийските лаборанти за допинг. Наред са неблагодарниците и предателите от Молдова, Прибалтика, Полша...

Българите? Толкова са нищожни, че ще ги изкупим, ей така, за жълти копейки... Нищетата и безсмислието на собствения живот се компенсира от удивителната сила на "матушка Русь", която е в състояние да завладее и накаже всички. Преди 10-15 години имаше един анекдот, циркулиращ сред подбрания - геополитически елит в Москва: "Войдет ли Россия в НАТО? - Обязательно войдет, вплоть до Нидерландах..."

И какво общо имате вие, великодържавни нищожества с Нидерландия - една мъничка земя, ежедневно отвоювана от морето с къртовски труд в продължение на много столетия? Каква работа имате там, след като сте превърнали в бунище собствената си 1/7 част от световната суша - пътищата ви са кални локви, пияниците ви пикаят в асансьора на път за в къщи, а градовете ви изглеждат по-зле от тези в Африка (зад фасадата на туристическите ви обекти...)?

Нидерландия ви се приискала, че и България... И защо България? Защото в Поморие ви продават домати и праскови на 1/3 от цената, на която купувате холандски и полски в Русия - не ви е минавало през ум да отглеждате свои... Защото в Несебър все пак метат улиците и боядисват фасадите - изглежда много по-прилично от Омск, нали? Но имате танкове, ракети и неизчерпаема наглост - както се вижда от изказвания като това на П. Толстой...

И все пак - от вас не ме е страх. Страх ме е от собствените ми, български продажници и малоумници - руски националисти, които яростно упорстват в безумната си цел да ви подарят за пореден път България. От тяхната простотия и от тяхната продажност ме е страх.

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук и е написан по повод материала на Клуб Z "Кой е Толстой, който иска да купи цяла България". Заглавието и подзаглавието са на редакцията.

 

Коментари

 's picture

Радев

Радев

Минчев дава най-доброто от себе си, когато /заслужено/ трябва да се отговори на тази жалка провокация от солташака на Путин. Обаче е много внимателен, когато трябва да се критикува Борисов. винаги го прави така нееежно, неежно.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Хахахаха

Близачът на съветски и български комунистически задници, асистентчето по научен комунизъм, отрасло в сегашните си размери от подаянията на комунистическия режим, замалко да се задави от плюнки по едновремешните си благодетели. Пази боже, е казал народът, слепо да прогледа.
 's picture

Бобо

Просака не спи

Простак пак пусна лайномета , а ? Като нямаш опорни точки и ти зацикля тъпата крътуна , другия простак от Русия ви изненада и сега седите в небрано лозе , и тъпунгер Минчев никога не е бил асистент по научен комунизъм , пак грешна опорна точка .
Инспектор Стрезов's picture
Инспектор Стрезов
Инспектор Стрезов

Фатмак, радвам се...

че си причина Дънинг и Крюгер да стигнат до знаменития си извод.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Хубави, Умни и Интелигентни автентично десни:

Плюйте тъжната реалност колкото си щете, но това, че вашите кумири са до един бивши доносници, бивши комунисти и настоящи мутри е медицински факт. Затова и държавата ви е на хала, на който е. Затова руските тролове ви натискат спусъците по желание. И така ще бъде докато не поумнеете ;)

Така е то, Фатмак. Изпуснахте

Така е то, Фатмак. Изпуснахте работата извън контрол. Лошо! България вече е свободна държава. И всеки може да каже на Путин „хуйло“ и да даде аргументи защо империята му на глинени крака е обречена. По същия начин всеки може да нарече Огнян Минчев както си иска, но аргументи нещо не виждам. А трябват. Тук, в Европа. С мужиките на маса – не трябват. :-)
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Какви аргументи, бе, сладък?

Какви аргументи, бе, сладък? Оги Свинчев си призна, че е бил комунист заради облаги ("защото не можехме да се развиваме") още преди няколко години, когато Кадиев го натроли по телевизията. А какво е учил се проверява елементарно в библиотеката.
 's picture

смехурко

туризъм ли?

Как ми се иска здраво да я разтрия тая измислена министърка на туризма - Ангелкова.
 's picture

Rumen Stojanov

ХА-ХА-ХА...

ХА-ХА-ХА... Безроднико, Значи какво излиза… Когато в България се купуват имоти…: - От европейци, това е европейско “свободно движение на капитали”… - От турци, това е “задълбочаване на балканско-азиатското сътрудничество”… - От евреи и американци, това е “световна интеграция”… - А когато се купуват от руснаци, това е “скандал и агресия”… МНОГО ИНТЕРЕСНО…!!! .
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Интересно !! Когато в

Интересно !! Когато в Холандия един политик се изказа ,че България не може да влезе в Шенген поради фактите около ББ за миналото му , нямаше подобни изказвания а само мълчание . Че ако вземеш някой от нашите "политици" те правят и много по-големи "изказвания " подобни на това на руснака. И какво сега ? да забраним на руснаци да купуват апартаменти тук ли ?? че тогава трябва и на турци да се забрани а и не само . направиха от мухата -слон .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.