Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изказването на депутата от "Единна Русия" Пьотр Толстой, че "скоро България ще бъде изцяло купена от Русия" предизвика негативни реакции от българските политици.

"България не е за продан. Който е решил по този начин да си създава влияние, ще си счупи зъбите в България".

Това заяви кандидат-президентът на АБВ и коалиция Ивайло Калфин.

Независимият депутат Георги Кадиев разпространи позиция на своята партия "Нормална държава", в която изказването на Толстой се определя като враждебно. 

"ПП #НормалнаДържава изказва силна загриженост по повод изказването на известния руски журналист и телевизионен водещ и кандидат-депутат от управляващата партия „Единна Русия“ Пьотр Толстой, дадено в отговор на въпрос на журналистка на Канал 1 на БНТ. 

Считаме неговото изказване, че "скоро България ще бъде изцяло купена от Русия" за враждебно към България и се надяваме то да не отразява официалната позиция на политическата формация, чийто кандидат-депутат се явява г-н Толстой. 

Становището му, че "ръководството на Европейския съюз трябва да бъде сменено" и че "не трябва да се допуска приемането в Европейския съюз на страни, които влизат в зоната на стратегическите интереси на Руската федерация" е пряка намеса в дейността и политиката на Европейския съюз.

Политическа партия #НормалнаДържава счита, че при очакваното избиране на г-н П. Толстой в състава на Държавната дума, Министерството на външните работи трябва да изрази протест по повод тези изказвания, както и да бъде уточнено дали те представляват и официалната позиция на партия "Единна Русия".

 

 

Според Николай Слатински това, че "някакъв си там руски политик е казал нещо обидно за България" не е най-обидното в случая. Според него далеч по-обидно е, че "като държава допуснахме а имаме такова първо лице, единствено число начело на властта", което е повод за национален срам.

 

От "Протестна мрежа" настояха Министерският съвет да излезе с официална позиция и да поиска от ръководството на "Единна Русия" извинение и разграничаване от думите на Толстой, а ДАНС да направи задълбочена проверка на обстоятелствата, визирани в неговото изказване.

 

"Съгласно чл.106 от Конституцията Министерският съвет управлява и се разпорежда с държавното имущество. В тази връзка разбрахме, че има потенциален купувач, представляван от руския депутат Пьотр Толстой. Нещо няма ли да каже оторизиран представител на евентуалния продавач - Правителството. Или е необходимо време за разучаване на условията по сделката!!!"

Това коментира на личния си профил във Фейсбук зам.-шефът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

 

Депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев определи изказването на Толстой като арогантно и неприемливо и поиска официални извинения към българската държава.

Коментари

Какво стана с Гошка?

Няма ли кой да ни уведоми какво стана с Гошка, ами ни занимавате с някакъв си Толстой?
 's picture

smarf

Мълчанието на агнетата

Колко от електронните медии реагираха на тази гавра? Колко от патриотите протестираха срещу наглостта на Русия? Защо правителството мълчи? Какви закони се приеха, за да се спре руската инвазия по Черноморието?

Руската инвазия докарва

Руската инвазия докарва рускини на морето и жители в изтърбушените бетонови комплекси. Не че одобрявам начина на заселване и икономическо развитие, но я опитай да спреш това - като от това се храни половин България? Само си помисли колко от перачите на пари са от морския бряг и колко от София... Ако имаше друга алтернатива за икономика, може би щеше някой да те чуе, а сега просто си лай по демократично и си лягай в колибката, да не пречиш.

Добре бе, оправете поне

Добре бе, оправете поне търговския дефицит с Раша? А, забравих, вие сте им наложили санкции. Сега иранците почнаха да инкасират. И ще инкасират, що да не инкасират? Пари да газят, бедни да ходят като нас ли?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.