Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Позната фамилия. Пьотр Толстой е далечен родственик на руския писател Лев Николаевич Толстой. В България стана известен в неделя вечерта, когато в репортаж на БНТ от изборите за държавна Дума в Русия той обясни пред камерата намеренията си като бъдещ депутат в политиката към България:

"Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.

Преди това вече е казал и своето виждане за Европейския съюз:

"Нужна е дълбока реформа на Евопейския съюз – смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия".

Излъчените думи на Толстой по БНТ направиха впечатление и възмутиха мнозина. Позицията му обаче не трябва да бъде изненада и всеки, който е решил да потърси неговото мнение, трябва да знае точно какво ще чуе.

Пьотр Толстой има забрана да влиза в Украйна заради агресивната си защита в ефир на анексирането на Крим. Отношението му към Киев съвпада с това на най-крайните анонимни сайтове в интернет, които отричат съществуването на държавата Украйна, които твърдят, че всички украинци са фашисти, че Майданът е бил организиран от Джордж Сорос, че всички мъже в тази страна са алкохолици, а всички жени – проститутки.

Заради изказваните позиции в ефир, Толстой е включен в списъка със санкции на Украинския национален съвет по въпросите на телевизията и радиото заедно с още 48 руснаци – сред тях и Дмитрий Кисельов, който пък обещаваше в ефир САЩ да се превърнат в пепел.

Пьотр Толстой е роден на 20 юни 1969 година в Москва. Завършва журналистика. По време на войната в Чечня е кореспондент на „Франс прес“. От 1996 година е на екран – започва като водещ в ТВ6 на Борис Березовски, когото по-късно Владимир Путин прогонва от Русия.

След като собственик на ТВ6 стана олигархът Березовски, Пьотр Толстой сменил местоработата си заради несъгласие с новата политика на канала“, пише днес в официалната биография на сайта на журналиста-политик Толстой.

От 2005 година става лице Первий канал. Върхът на телевизионната му кариера са предизборните дебати през 2011 и 2012 година – съответно преди вота за парламент и президент – които Толстой води.

Обичайното очакване за безпристрастност на журналиста в тази роля не е изпълнено, както казва отново официалният сайт на Толстой.

"В своите публични изяви Пьотр Толстой нееднократно се е изказвал в подкрепа на курса на президента на Русия Владимир Путин и е демонстрирал открита патриотична позиция“.

Официалната му биография разкрива и моменти от детството му, когато живеел заедно с баба си и дядо си.

„Любящият внук с удоволствие помагал на старите в дома, ходил до магазина, препрочитал цялата библиотека на дядо си. Умните и добри книги изградиха основите на характера му и го научиха да обича семейството си, града си и Родината си“.

На предизборния му плакат има само един слоган:

„Заедно с президента“.

Биографията му потвърждава, че това е бил водещ принцип и досега.

През 2012 година Владимир Путин го препоръчва за член на Обществената палата на Руската федерация. От началото на тази година Пьотр Толстой влиза във Висшия съвет на управляващта партия „Единна Русия“. Явява се на предварителните избори, а вчера печели и депутатско място от Югоизточния район на Москва.

Преди това заслужава доверието.

През ноември 2011 година в предаването на Толстой се излъчва репортаж от излизането на Владимир Путин на ринга след мача между Фьодор Емеляненко и Джефри Монсън. Тогава всички в залата чуват освиркване към тогавашния премиер, но на зрителите това е спестено.

Водещият Толстой обяснява, че освиркването не било насочено към Путин:

  „Ако хоата, които сега активно изразяват своето недоволство на воля в интернет, се съберат в една стая и при тях влязат президентът и премиерът, то те няма да демонстрират и една десета от своята отчаяна смелост и елегантната си гражданска позиция, която се лее в блоговете“.

  Нарича всички критици на управлението „интернет-криминална публика“, определя участниците във форумите като параноици, които не познават страната си. Опозиционерите обвинява, че се „поддават на меншевизъм“.

  И т.н.

  Пьотр Толстой е известна фигура и думите му пред БНТ не могат да бъдат изненада. Той е като познат магазин, в който винаги знаеш какво ще намериш.

  Коментари

   's picture

  Бобо

  Какво мислят руснаците

  Някои у нас от години повтарят какво ще се случи след масовия наплив на руснаци в България , но кой ли слуша . Това което каза този дебил е просто върха на айсберга , това е държавна политика от повече от десет години в Русия . За голямо съжаление петата им колона у нас с охота работи точно в тази посока , роболюбците нямат умора , вече и Лентореза неприкрито върви натам , България сами си я продаваме на азиатските орки , нищо не научихме от историята .
  Инспектор Стрезов's picture
  Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов

  А когато на президента му духнат под опашката?

  Що ще чиниш?
  Гоце Доганов's picture
  Гоце Доганов
  Гоце Доганов Будов

  Според данни на генералното

  Според данни на генералното консулство на Руската федерация руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България. 400 000 руснаци притежават имоти в България, а броят на пребиваващите в страната целогодишно се увеличава.Това руска инвазия ли е, или адаптация?

  Нов клоун

  Единна Русия си има клоун в редиците. Така с Жириновски, клоуните стават двама. Нашето Външно министерство, да обяви този/Толстой/за Персона нон грата.
   's picture

  smarf

  Къде са патриотите?????

  Бъдете сигурни, че никой от "патриотите" и правителството няма да реагират на изявите на "богатата руска душевност и любов към братската държава". Нали така казва Борисов: "да не дразним руснаците." Легнете и заемете поза партер.
  Злой Путин's picture
  Злой Путин
  Злой Путин

  Не понимаю болгар

  Толстой - толстый тролль, а тупые болгары ему еще еду подкидывают. Болгария - Европейский союз, рыночная экономика. Если кто-нибудь покупает, значит есть кто, который ему продаёт. Рынок свободный, значит и цена - справедливая. Кажется, что болгары-правосеки вообще не понимают как работают капитализм и экономика в Европе. Неудивительно, что вы - самая бедная "европейская" держава.

  Это не болгары, уважаемый

  Это не болгары, уважаемый русский, а активное антироссийское мероприятие в СМИ, для которого хорош любой повод. Все эти сайтики содержатся Джорджем Соросом. А поводов для антироссийской истерии, к сожалению, достаточно. Россия поддерживает самые непопулярные болгарские правительства (Сергея Станишева), самые скомпрометировавшиеся партии ("Атака")... Очевидно, что в России хулиганство одержало победу над политикой и разумом. К сожалению вся российская политика в наши дни - сплошное хулиганство. Именно в момент, когда всей Европе нужна альтернатива, из России все мы получаем хулиганские выпадки. Не забывай, что обижая болгар, ты обижаешь русских, так как мы почти одно и то же. А продажа недвижимости русским в Болгарии кроме бизнеса, является шагом к решению демографического кризиса. Доказано, что русские ассимилируются очень быстро.
  Фатмак 's picture
  Фатмак 
  Фатмак

  Злият путин е съвсем прав

  Ако не искате да ви изкупят "България"-та, има един лесен начин - не я продавайте. Лошото е, че българският "бизнес" живее не от добавена с акъл и способности стойност, а от препродажби и мускули. Иво Прокопиев взе "Каолин" с измама и го препродаде. Оги Донев се нареди редом с мултигруп и точи "Кремиковци". Курнелия ядеше от държавни предприятия. Боцко - от амфетамини и друга дрога. Затова нема шанс - ще продавате и ще стискате като ви одупват.
   's picture

  vessy55

  Толстой (не този, за когото веднага помислихте)

  Реакцията на правителството на България трябва да е незабавна - Пьотр Толстой е персона нон грата в България! Руската политика е опасна, както видяхме в Украйна и Крим, и обречена на провал във вътрешен план. Мисля, че имперските амбиции на Путин ще се засилват, за да се отклонява вниманието на обикновените руснаци от тежките икономически несполуки на страната и за да им се вменява имагинерно чувство за стойност и величие чрез манипулация и доктринерство. Тези процеси обаче са особено опасни за нас при наличието на толкова продажни и алчни политици, които виждат в българо-руските отношения единствено далавери и облаги. Съвсем в синхрон с управляващите руски политици (олигарси). Само дето нашите са с по-шарени одежди, т.е. по-гротестни.

  Пияна руска свиня

  На този прекалил с водката руски тъпоглавец, трябва да му се забрани да стъпва у нас! Какво спят примиера и министрите ...

  Толстой е тлъст глупак, който

  Толстой е тлъст глупак, който даде повод за ново активно информационно мероприятие. В крайна сметка Русия сама можеше да се погрижи за добрия си образ в България, вместо това тя постоянно се държи по този начин. Припомням и подкрепата за правителството на Орешарски.

  Най

  Следвайте ни

  Още по темата

  Още от категорията

  Скъпи потребители,

  От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

  Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

  Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

  Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.