"Медиите на Пеевски в момента са медии на ГЕРБ".

Това заяви пред бТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Повод за коментара му стана информацията за арестуването на кмета на Перущица Ради Мичев, който е от ДСБ.

"Поредното и не последното грозно активно мероприятие, съгласувано между БСП и ГЕРБ, и прокуратурата. Първо излезе информацията в един вестник, който е казионният вестник на прокуратурата  - "Труд". После прессъобщението на прокуратурата после на сайтове, начело с одиозния "Блиц". Медиите, които бяха на Пеевски, в момента са медии на ГЕРБ. Това им личи от редакционната политика", заяви Кънев.

Той припомни, че жалбата срещу Минчев е "за някакви килограми старо желязо".

"Няма слуай, има полицейско задържане за 24 часа. Няма обвинение от прокуратурата, но има камери, има "Блиц", има "Пик", има "Труд", има "24 часа". Цялата помиярска схема в началото на кампанията", заяви Кънев.

Според него кандидатурата на Трайчо Трайков е объркала уредения мач между ГЕРБ и БСП за президентския вот. Кънев изтъкна, че единственото обвинение към Минчев е отправено от шефа на БСП в Перущица.

"Има обвинения от шефа на БСП в Перущица, които са услужливо публикувани в сайтовете на ГЕРБ", изтъкна Кънев.

Цялата история щяла да приключи бързо. Кънев заяви, че ще предложи Минчев за областен председател на ДСБ в Пловдив.

"Това е медийна атака срещу ДСБ. Възможно е в България да те арестуват без да няма нищо. Напротив - ако има нещо не те арестуват", каза Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и последното интервю на Цветан Василев, което нарече писмо. Според него Василев, който е един от най-големите крадци в България, си е посочил съучастниците. И е казал, че Делян Пеевски и Бойко Борисов имат дял в "Булгартабак".

"И тази същата прокуратура мълчи. А Пеевски пише писмо. Медиите не отразяват интервюто на Василев, но отразяват писмото на Пеевски", припомни Кънев.

И уточни, че не вярва в нито една дума на Василев, но изтъкна, че всяка негова дума трябва да бъде проверена от прокуратурата.

"А там има пълна тишина. Вярвам на Цацаров точно толкова, колкото вярвам за Цветан Василев. Ако мислят, че ще млъкнем, много са се объркали", заяви Кънев.

Лидерът на ДСБ заяви, че ако има нов десен проект всичко ще разберат за това. Според него Реформаторският блок трябва д асе консолидира и "да си преодолее бакиите". Кънев каза, че когато са се назначавали областните управители е имало по две три номинации на блока, защото той не е имал централизирано ръководство. За София също имало две номинации.

"Тези две номинации къде отидоха - в ръководството на Блока ли? Те отидоха на килимчето, на бюрцето на Борисов и той си избра. Борисов си направи избора. Почти навсякъде предлгахме по двама, по трима души. И някой иска да ме убеди, че това е нормално", каза Кънев.

Той обаче е удовлетворен от това, че в момента Блокът е обединен около кандидатурата на Трайчо Трайков, който според него е изключително силна фигура.

"И тук започва голямата нервност. Аз ако бях толквоа страшен щях да съм лидер на Реформаторския блок и той нямаше да има тези проблеми. Трайков ни обедини. Един партиен лидер не може да се наложи. Аз съм във възторг как работят за него", каза Кънев.

Според него в момента някоклостотин хиляди избиратели на ГЕРБ, които са десни, са оставени безпризорни, тъй като премиерът се огъва пред Русия по казуси като този за Ирина Бокова.

"Хубавото за честните, последователни принципни хора в България е, че има вече обявен кандидат, който отговаря на това какво трябв да бъде следващите 5 години българския президент - човек силен със своята независимост", каза Кънев.

И припомни, че като министър в първото правителство на ГЕРБ Трайков е водил войни за това да спрат кражбите в АЕЦ "Белене" и срещу монопола на "Лукойл".

"Мнозина искад Борисов да ги обича у нас, но това е рецепта за провала. Колебанията на Борисов се превръщат в провал на целия този слугинаж, който ходи да лъска чепици", заяви Кънев.

Според нето Трайков има хладен разум.

"Аз през последните години повече се паля от всички тези свинщини. Президентът трябва да може да казва "не" на всеки. Кой каза не на "Лукойл", "Росатом", "Уестингхаус" за 7 блок ?Трайчо Трайков", каза още лидеът на ДСБ.