"Ако ГЕРБ вече искат оставката на областния управител на София заради сделката с Царските конюшни, ние искаме оставката на вицепремиера Бъчварова, която излъга и е съучастник в тази сделка".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя продължи да настоява, че партия ГЕРБ няма как да излезе чиста от тази сделка, както заяви по-рано зам.-шефът йна управляващите Цветан Цветанов.

"Нека не се правят, че не знаят за какво става дума и да се опитват да прехвърлят проблема от болната глава на здравата", заяви Нинова.

Тя заяви, че областният управител на София Веселин Пенев е назначен лично от премиера Бойко Борисов и той няма как да не носи отговорност за това назначение. Пенев е представител на НПСД, но според Цветанов за него е лобирал лично лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Днес Бъчварова излъга, че нито е питана, нито знае, нито е отговаряла на писмо за тази сделка. Разполагаме с документа, питане до нея и нейния отговор, с който дава зелена светлина за тази продажба", обяви Нинова.

И заяви, че БСП иска сделката да бъде спряна и развалена веднага.

"Вицепремиерът Бъчварова отговаря и за координация на дейността на областните управители, както и за коалиционния формат, зад който ГЕРБ се опитва да застане, за да обясни, че не носи отговорност".

Това заяви пък депутатът Жельо Бойчев.

От БСП разпространиха и два докумнета, които според социалистите доказват отговорността на Бъчварова.