Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Газпром" разформирова своя отдел, отговарящ да реализирането на проекта "Южен поток", предаде Интерфакс.

Става дума за Департамента по управление на проектите, създаден през 2009 г. По-късно той пе преименуван в департамент 337. Проектите, за които той отговаря, са не само в Русия, но и в Европа.

Функциите на отдела са предизвиквали много въпроси още от самото му създаване, отбелязва Интерфакс. С неговите задачи преди са се занимавали департаментите по стратегическото развитие, транспорта, инвестициите и строителството.

Краят на проекта "Южен поток" бе обявен на 1 декември 2014 г. лично от руския президент Владимир Путин при посещението му в Турция. Тогава, а и няколко пъти след това, той обвини България.

Страната ни прекрати строежа на "Южен поток" в последните дни на правителството на Пламен Орешарски през есента на 2014 г. Сред причините бяха забележките на Еврокомисията, че проектът не е според изискванията на Третия енергиен пакет.

През януари 2016 г. "Газпром“ обяви разтрогването на договора по проекта за „Южен поток“.

Коментари

Инспектор Стрезов's picture
Инспектор Стрезов
Инспектор Стрезов

Чак се чувствам горд

Нали ние сме били виновни. :)
 's picture

д-р Петроff

Остана и да си вземат

тръбите и да разтурят седЕнката. Повече газ за руският народ ще има и да свалят цената на водунята. Щото всяка година самогона взема жертви колкото при Сталинград през ВСВ.
 's picture

д-р Петроff

Апропо,

някой да знае какво става с "Турски поток" или той е в 338. Утре ще ще го решат и него. Затоплените отношения между Цар самодържец Путин и Султан Ердоган, май подгряха само пропагандата.Нито един руски чарътр с туристи не е пристигнал от Ръсия. Изглежда не са затоплили отношенията си,ами направо любов е пламнала. О-о-о-о-х горещо-о-о-о. А сега пропагандата съвеЦка вече лети от Инджирлик.Защо? За да воюва срещу болници, пазари и други мирни граждани.За да се множат мигрантите,че с тоя ЕС хич не се разбираме.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Чувствайте се горди

Гладни и горди са две хубави, изконни чувства на по-простия нашенец.
 's picture

д-р Петроff

близане

на руски/съветски задници е изконно занимание за нЕкой българи. Бива в жегата по един сладолед, ама сибирски гъз не е сладолед...
 's picture

Ivan Nikolov

Поправка

"Страната ни прекрати строежа на "Южен поток" в последните дни на правителството на Пламен Орешарски през есента на 2014 г." Клуб Z, вероятно искате да кажете лятото на 2014 г., защото на 6 август 2014 г. застъпи служебният кабинет "Близнашки" ;) ...
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

"Кой играл - играл! Кака се

"Кой играл - играл! Кака се ожени!" :)
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Всъщност го прекрати

Всъщност го прекрати Служебния Кабинет , за което има и доказателства . Явно Роско го е направил .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.