Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И понеже за българина няма по-лесно от това да си представи, че е център на Вселената и светът (заедно с целия Европейски съюз, а между другото и Слънцето) се въртят около него, масовата реакция на британския референдум, разбира се, мина под мотото – кой, ако не България?

Достатъчно е човек да хвърли бегъл поглед (ама наистина без да се задълбочава) върху хилядите постове в социалните мрежи. Можете да видите уникални умозаключения, стъпили върху сериозни геополитически, стратегически, тактически, психологически, исторически и каквито щете „ически“ анализи, които българинът познава толкова добре. Като петте пръста на ръката си, дето има една приказка.

От тях ще научите, че тутакси разочаровани от напускането на ЕС англичани ще почнат да се женят за българки (понеже е голям кеф някой да се ожени за паспорта ти). Че просто няма начин половината Албион да не си потърси работа в България, ама греда – ще им трябват визи. Че трябва да се преразгледат резултатите от Евровизия, щото ако не се броят гласовете на британците, Поли Генова е първа. Че ЕС е поредният съюз, който се разпада след влизането на България в него (казано с  трудно прикрита гордост). Че приблизително 98,6 на сто от българите знаят по-добре от всички какво ги чака британците (с акцент върху фиска и борсите, разбира се). Обаче – за всичко има решение. Да заповядат, ще ги оправим. Каквото и да значи това.

И, Боже мой, колко много хора свободно цитират чл. 50 от Лисабонския договор... Просто няма да повярвате.

Повечето са шеги, разбира се. С тънка насмешка към „тия простаци англичаните“, дето още не са разбрали какво е да си на нашия... хал. Който от всяка гледна точка е по-добър от техния. Сериозно ви казвам.

Обаче като чух от Волен Сидеров, че в далечна Англия са приели тезите на „Атака“, а министър-председателят широко си отваря сърцето (а явно и границите ни) за британците, които „сигурно ще искат гражданство“ - българско, да не вземе да стане някоя грешка, и тогава наистина разбрах, че сме център на Вселената.

И си викам: да ги взимаме, бе.

Ама грозни били. Нищо – ще им подобрим генофонда. Нали сме освен център и най-красивите.

Ама гласуването показало, че са тъпи. Че кои са най-умните, бе? Ще ги претопим за има-няма поколение-две, ще поумнеят.

После чувам, че Лондон иска да излезе от Великобритания. Ама как, бе? Взимаме го за столица на секундата (чудя се премиерът къде бля, че не го предложи пръв). Хем и часовата разлика ще стопим. Друго си е да казваш, че си от София – вилната зона на Лондон.

После гледам - и Шотландия щяла да излиза... ами взимаме я и нея тутакси. Тя може да не иска – но каквото каже центърът, това става. Те гайдите и без това са ни същите. Ама мъжете им носели поли?! Че то нашите попове са с рокли (фигуративно казано), пък не съм забелязала  протести.

Въобще – да идват. Обаче, ако може да ги пресяваме. Ония, дето гласуваха за „Брекзит“-а – не ги искаме. Пенсионери си имаме достатъчно. Необразованите да си стоят на Острова, щото и по тоя показател ги бием англичаните (казвам ви аз, че сме център на Вселената). За най-долните бачкатори също няма място – а да видят и те какво е забрана за бране на ягоди. Като се замисля, и националисти си имаме достатъчно...

Та, като запишем тия условия в новия договор за ЕС, да идват. Я какви хубави сватби правим...

Коментари

Тошко Колев

е па то е ясно, че Лондон е пристанище на София!!! А Британия идва от Банкя, ама казано по английски!

Дара

Има огромна форумна простотия, има и по-малка редакционна. Мила Аврамова може би е лицето на елитарната простотия, която за разлика от предишните две, които са задължителни, вече става и видимо неизбежна! И ний сме дали нещо на световната журналистика, ама да не бързаме. Не за друго, ами да не се окаже, че най-великите ни изпълнения предстоят по повод връщането на Великобритания в ЕС! Това наистина ще е много смешно! Може да сме всякакви, но поне не се женим за братовчеди и тази патология не ни е в кръвта. Вчера британците /52%/ тежко раниха английския хумор, но българската самоирония си е жива и здрава. Ето заради това на англичаните сме им готините баба и дядо на село!

Тежка тема. Ако имах власт, може би първото нещо, което щях да направя, е да закрия факултета по журналистика. Нека учат в чужбина, дано излязат по-качествени. Че сегашните хем пишат с грешки, хем вземат пари от партии да им правят PR, хем са жълти до погнуса. А, да не забравя - като хора може и да не са тъпи, но статиите им са такива.

Дара, скъпа, като гледам несвързания бъркоч горе, себе си ли си описала, мила?

Развеселен

хубав материал. Просто си живеем в Ганкиното кафене, встрани от световните процеси

иван

за всичко е виновен ВВ ПУТИН бягаите руснаците идват казал американски министър и скочил от прозореца

Джон

Много елементарен и обиждащ език и стил на авторката.

Сия

Проява на скромно по обем и острота чувство за хумор. Във форума на този сайт обаче при всички простотии на обичайните заподозрени все пак няма коментар от цитираните от авторката.

Браво на момичето. Явно не й е било лесно да слезе на равнището на матрала и неговите слънца, но е станала чудесна статия.

Браво на момичето! Разгромила е байганьовците из форумите! Не просто кърти, но и чисти и извозва!

Практик

Някакво литературно произведение от напредничава напредничава кака, 50 лв. да го прочета!

Литератор

Пробвай с математика, литературата явно не я разбираш

АЕС

Лелееее..! Горките великобританци! Сега ще станат ли по-зле от нас? Ами да заповядат,че да видят плодовете на двойния стандарт на ЕС и да видят задния двор на ЕС! То,ситият на гладния не вярва,но те няма да стигнат нашето ниво.Стотици години колониална държава,богата империя,ще намери достатъчно сили да оцелее и след излизането си от този порочен съюз с двойния аршин.Само ние ще останем докрай,докато напълно се удавим...

Кабакчиев

Приятно материалче! И за сватбите е съвсем вярно. Англичаните, като видят българска църковна сватба, им падат шапките. В UK такива сватби се правят само за роял фамилито. Да не говорим пиячката в Бг за колко можеш да я имаш. Харашая страна Балхария - и за англичаните.

Ааа, не може така! Момата решила да ни сложи на място, а ти още малко и ще почнеш да повишаваш самочувствието на байганацията!

давам зор

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Не искам fucking EU

Проблемът е,че Европа няма да бъде бяла,а повече черна,кафява и т.н.Да живее мулти-култито!Да живее Европа на фалшивите ценности!България ще бъде само географско понятие,благодарение на ЕС и САЩ.

Хахаха

Искрено ме разсмяхте госпожо Аврамова! Браво! В края на краищата радостта от живота е навсякъде,стига да имаш сетива да я усетиш.

много интересно написана статия.точно така,трябва и хумор и смях.браво на тази журналистка.много добре схвана атмосферата около този проблем,който се анализира по най-различен начин.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.