Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди 10 дни българският президент Росен Плевнелиев произнесе в Европейския парламент категорична пронатовска реч. Преди два дни неговият министър-председател Бойко Борисов обяви, че София няма да участва в предложените от НАТО сили за противодействие на руските части в Черно море.

КРЕМЪЛ Е ПРОТИВ НАС, ИСКА ДА СЪБОРИ ЕС ОТВЪТРЕ (ПЪЛЕН ТЕКСТ НА РЕЧТА НА ПРЕЗИДЕНТА ПРЕД ЕП)

Между тези две събития се проведе среща на българското Национално движение „Русофили“ – организация с 34 000 членове, свързана тясно с Москва, с горните етажи на руските служби за сигурност и категорично противопоставяща се на българското сътрудничество в НАТО и западните санкции срещу Русия.

Това пише в блога си американският анализатор Пол Гобъл. Той е писател и журналист, експерт по Русия и автор на над 150 статии, свързани с етническите проблеми в бившия Съветски съюз. Гобъл беше специален съветник по съветските национални въпроси и балтийсксите проблеми на американския държавен секретар Джеймс Бейкър по времето на Джордж Буш-старши.

БОРИСОВ, ТУРЦИЯ, РУСИЯ И ЕДНА ФЛОТИЛИЯ В ЧЕРНО МОРЕ (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Тази среща (Петото общо събрание на НД „Русофили“ – бел.ред.) беше отразена слабо в Русия и България, но информация за нея бе публикувана на началната страница на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), който беше създаден от руската Служба за външно разузнаване, а в момента е към администрацията на Путин, пише още Гобъл.

Според информацията на РИСИ руската делегация, гостувала на срещата на НД „Русофили“, е включвала депутата от руската Държавна Дума Александър Василенко (председател на Комисията за приятелство с България в Думата – бел.ред.), Александър Фоменко от руския Съюз на писателите, руски дипломати, официални лица от сферата на образованието и старшия съветник на директора на института.

При нормални обстоятелства може би делегацията и тази среща нямаше да бъдат възприети като нещо повече от насърчаване на културното сътрудничество между двата исторически близки народа. Но, както разбираме от информацията в РИСИ, тя явно си е поставяла някои по-непосредствени политически задачи, включващи НАТО и санкциите, смята Гобъл.

АТЛАНТИЗМЪТ НА БОРИСОВ - ТЪНЪК, ЧЕ ЧАК ПРОЗРАЧЕН

Шестотинте делегати на събранието приеха „остра декларация“ категорично осъждаща „агресията срещу Русия“ и речта на президента Плевнелиев от 8 юни, разбираме от публикацията на РИСИ. Председателят на НД „Русофили“ Николай Малинов обяви, че според изследванията „82 процента от българите са русофили“ и настоя София да се замисли над това. И наистина Малинов бе категоричен, че „да бъдеш патриот в България означава да бъдеш русофил“.

Тази среща и участието на Руския институт за стратегически изследвания в нея са сред най-крещящите прояви на „меката сила“ на Москва в опитите й да подкопае НАТО и да раздели Европа. Те са напомняне за това какви средства е готово да използва руското правителство и колко ефективни са „действията под радара“ в определени страни, завършва Гобъл.

Ключови думи

Коментари

Фатмак

Нищо не се е случило. Просто Плювналиев е смърдящ политически труп, който се натяга на западните потенциални работодатели за служба след мандата. Колкото до Борисов, той тъка-тъка, се съобразява с желанието на българите да не се навират между шамарите за чужди интереси. Освен малка шайка идиоти и бивши доносници на хранилка в чуждите служби, никой у нас не ще да се кара зорлем с Русия. То реално няма и за какво.

Да, ама Русия иска да се кара зорлем с нас и целия свят. там е проблемът.От времето на Ленин тази държава изнася революция, комунизъм и терор по целия свят. Почти всички войни през 20 век са възниквали заради тази комунистическа доктрина - Корея, Виетнам, Лаос и Камбоджа, никарагуя

Тефтерчето на Златанов

Случи се, че Боко се паразсъни и разбрал неразбрал изстреля поредното си фатмашко изказване.

Чий министър-председател?

Дара

Това пише в блога си американският анализатор Пол Гобъл. Това звучи гнусно!

Ами преглътни, и прочети информацията от сайта на ИСИ. И ще ти стане сладко. (ако си неграмотна и не знаеш езици, ще помогна)

Кара

И ти си гнусна, но смърдиш навсякъде.

"Where there was probably a misunderstanding it is the concept of NATO fleet. No one creates a NATO fleet. That is silly. NATO can not and does not want to maintain a fleet in the Black Sea," said Johannis.

Първо да вземе да се осведоми за устройството на държавата, за която пише поръчкови анализи. И второ, флотилията, ако това разбира под сили за противодействие, НЕ Е предложение, инициатива и т.н. на НАТО.

Фатмак, влака и към Москва. Щом толкова обичаш Путин.

Нищо не се случи. Плевнелиев бавно и мъчително излиза на показ.

По итогам первого квартала 15,7% населения (или каждый седьмой) жили за чертой бедности. У 22,7 млн россиян доход не превышал прожиточный минимум, составивший 10524 рубля для трудоспособного населения и 8025 рублей для пенсионеров. По итогам 2015 года черту бедности в России перешагнули 3,1 млн человек.

Инициативата беше на Ердоган, а не на НАТО. А Ердоган е опростена версия на Путин. Браво на Боко

Фатмак

А Боко пък е опростена версия на Ердоган, но в държава с импотентни шибаняци.

Фатмак, духай бензина.

Ердоган вчера се тюхкаше ,че Черно море е станало руско езеро!

"Преди два дни неговият министър-председател Бойко Борисов обяви, че София няма да участва в предложените от НАТО сили за противодействие на руските части в Черно море" - Това просто е ЛЪЖА. Активности на НАТО - ДА, регионални активности без санкция на НАТО - НЕ. От онзи ден: "Опит за обобщение на "сагата", формулирано в два въпроса: 1.Подкрепяте ли военни активности на НАТО в Черно море? 2. Подкрепяте ли регионални активности във формат Турция, България, Румъния и евентуално Украйна и Грузия? ДветеНЕ хвалят ББ и критикуват министрите и Президента. ДветеДа критикуват ББ и хвалят "румънците", разбирай Президента и министрите. Опа, кво изтрака клавиатурата ми току що? - Двете ДА и дветеНЕ вкупом сеят разкол в управлението. Хибридно. Навъпреки на заявеното категорично ДА+НЕ от всички управляващи. Има ли все още изненадани???"

Внимание! Внимание! Бившият socialen сега обикаля със "сагата"!!!!!!

Хахааа

82% русофили на територията. Е, това обяснява ниските заплати, липсата на производителност, лошото образование, мизерно здравеопазване, липсата на правова държава. Нали трябва да приличаме на рассия.

Petyo9

Вероятно е имал пред вид тези се имат за русофили но подкрепят диктаторчето Путин плюс истинските русофили - тези които обичат Русия и осъзнават към каква бездна я дърпа Путин. Така процента излиза горе-долу. Останалите до 100% са такива които мразят, като също не са способни да направят разлика между Путин и Русия и нищожен процент неутрални.

Фибата

фатмак, ти да не искаш да оглавиш движението на импотентните шибаняци? За такъв вожд си много подходящ, да знаеш! Може и да не си слагаш пера на главата. Сложи си шлем!

Фатмак

Аз и да искам не мога, то движението си има и име, и лидер - ей го, на снимката до чимберополучателя.

Фатмак, духай бензина.

Дж.Остен

Пол Гобъл коментира екологични проблеми и кулинарни предавания! Това тук е сьомга с повръщано. В менюто много съобразително не са описани линковете /сосчета и гарнитури/. Не знам на кого му харесва този жанр, даже не знам как се казва, но ме подсеща за претоплената манджа, която обикновено не става за ядене, защото като я кипнеш се оказва прокиснала. Като ви се случи, бързо я изхвърляйте и другия път гответе по-малко и не го дръжте дълго в хладилника за дояждане!

XXL

34000 "официално" регистрирани русофили - лошо, но не чак толкова, колкото очаквах. По-притеснително е 500000-те постоянно пребиваващи в България руснаци, но и с това можем да се оправим ако внимаваме на следващите избори.

Фактологията, дето е неудобна за клубците: "България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия." в "Румъния ни иска в общ флот срещу Русия. Борисов: Не ми трябва война" /15.06.2016 22:00; Виктор Иванов, Любомир Денов, 24 часа/ ; Коментарът, който е неудобен за клубците: "Обединението на ВМС на Румъния, България, Украйна и Турция няма да създаде „флот на НАТО”, а по същество ще бъде политическо присъединяване на първите три страни към ВМС на Турция ... Ако НАТО трябва да изгради истински противовес на руската хегемония в Черно море, това може да стане само чрез сериозно присъствие на ВМС на големите партньори в Алианса и преди всичко – на САЩ ... България трябва категорично да дава своя принос в общата отбрана на НАТО – особено в региона, към който принадлежим. Форматът за това сътрудничество, който подхожда на българския национален интерес е многостранното партньорство с всички страни-членки на Алианса, което е резултат от приетите с консенсус политики по сигурността. Пропагандни фойерверки, прикриващи амбициите на хегемонистичен национализъм, ползващи легитимацията на НАТО, не са част от това партньорство." - О. Минчев: "Огнян Минчев: Турция има амбиции за хегемония върху нашия регион, Русия - на квадрат" /Фактор/ и "Това е нов формат за турската амбиция за хегемония в Черно море" /тук/

Petyo9

Пропуснал си "удобно" статията в която всичко е фактология: http://clubz.bg/41139-nikolaj_nenchev_za_edin_neroden_petko_hibridnata_vojna_i_turciq

Дори капиталци отсвириха Радан Кънев, Илиян Василев и подгласниците им по темата: "Откъде доплава "антируската армада" Два дни по-късно се оказа, че включването ни в сухопътната бригада в Румъния е била само една от основните обсъждани теми. "Да, нашите румънски колеги повдигнаха въпроса за нова регионална инициатива за военно сътрудничество в областта на морската отбрана. И тук искаме да внесем яснота – това може да бъде инициатива, която България ще подкрепи само в рамките на формата на НАТО. Тази инициатива по никакъв начин няма да се различава от всичко друго, което ние правим в НАТО – става въпрос за учения, става въпрос за координация, става въпрос за действия на ротационен принцип", обяви президентът Росен Плевнелиев в съвместно изявление с премиера и военния министър. Според министър-председателя Бойко Борисов пък "тема за кораби на НАТО да охраняват нашата граница може да възникне само при мощна бежанска вълна по море, след като се затвори пътят през Егейско и Средиземно". ... Отказ ли е българското не Тук е редно да се направят няколко уточнения, за да се разбере каква точно е българската аргументация за отказа и какво всъщност се случва. На първо място, от изказването се разбира един важен детайл: че предложението за съвместна черноморска отбрана идва под формата на регионална инициатива, а не като натовска такава. Преведено на по-достъпен език, това означава, че водеща роля в нея би имала не щаб-квартирата на алианса в Брюксел, а съюзническата страна с най-мощен флот в региона. А именно Турция. ...Риск би представлявало и евентуално включване на кораби от не-натовски черноморски държави като Украйна или Грузия, всяка от които има на територията си "замразен конфликт" с руско участие. От подобно замесване в руско-турската размяна на удари под и над пояса българската страна не би спечелила практически нищо. За сметка на това рискува да загуби много, драматично влошавайки отношенията си и с двете държави." - "(Черно)морският шах на България" в Капитал.

Иван

Жестока логика - ако обичаш собствената си страна, задължително трябва да обичаш предишният и окупатор. Тия 82% челна стойка да направил не можеш да ги изкараш - русофилските партии правят БСП и Атака правят заедно 20% на изборите, като гласуват 40-50% пт хората с право на глас, следивателно русофилите са под 10%. Дори хората от турският етнос(разграничавам етнос и произход, с произход да са под 3%) са повече от русофилите.

Petyo9

Вероятно е имал пред вид тези се имат за русофили но подкрепят диктаторчето Путин плюс истинските русофили - тези които обичат Русия и осъзнават към каква бездна я дърпа Путин. Така процента излиза горе-долу. Останалите до 100% са такива които мразят, като също не са способни да направят разлика между Путин и Русия и нищожен процент неутрални.

Росен Тъпета

Този т.н. анализатор явно не е рабрал доса неща, като започнем от това че реално вагиналния президент е проекция на борисов а не обратното. От друга страна е забавно внушението, че някаква фен група на пуитн е очевидно по-мощна от президентската институция и палячото който я оглавява (благодарение на премиера). След комичния крах на учителския събор на който този плашипутарник беше нещо като хедлайнер и за малките деца е ясно, че всяка обшествена поява на това жалко същество винаги се превръща в тотален дизастър и като цяло пълен ташак. Няма нещо до което този клоун да се е докоснал и да не е се е превърнало в гротеска. Една кариера в ЕС наистина ще му приляга.

Развеселен

по-добре да сме лоялни към Уелс!

Ъъ

Тоя парцал даже и женка му не го уважава.Е има и хора които го уважават ама у наше село им викаме манафи.И развод му искат на мишока.Доста ортаци имал у леглото .Трагедия комсомолская

Ъъ

между другото много обичам да свиря на малкият рейтинг на Путин, за жълти копейки....

Фатмак

Ъъ, и аз между другото много обичам да свиря на малкият рейтинг на Путин, за жълти копейки....

Фатмак

О, на лекето мръсното се пробва да пуска партенки от наше име. Колко е задръстено, горкото.

Хех, да им имам самочувстието на тия 34 хил. тъпанари, които се изживяват на 80% от българите. Като им прочетох декларацията, не знам защо се сетих за Мистър Биин, с неговите дебилно-изненадващи реакции ... В любимата им Русия досега да са ги опандизили десет пъти, да си ги посинили, и на задължителен курорт в далечния североизток известен като Сибир.

До фатмака - виж на сайта на Кремъл (cremlin.ru) текущата военна доктрина на Русия

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.