Американският актьор, продуцент, режисьор, майстор по бойни изкуства и заместник шериф Стивън Сегал пристига в София със своята Steven Seagal blues band за концерт в Борисовата градина. Мистър Сегал притежава неизчерпаема енергия и ще демонстрира способностите си пред българската публика, обещават от София Филм Фест. Ако не вярвате или ви се струва шега, вижте това видео!

В киното г-н Сегал дебютира през 1988 г. с главна роля в "Над закона", а световната популярност го застига след участието в "Под обсада" 1 и 2. Паралелно с актьорските ангажименти и тренировките по айкидо, Сегал свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му. Хванал китара за първи път на 12 години и от тогава не е спирал да свири блус. Любовта му към жанра го събира на една сцена с легендарни блусари  като Би Би Кинг, Бо Дидли и Джон Лий Хукър. През 2005 година дебютира с албума Songs from the Crystal Cave ("Песни от кристалната пещера") - микс от поп-рок, кънтри и блус, и включва дует с гения Стиви Уондър. 

Сегал е почитател на блуса в чистата му форма и остава верен на корените му. Това е още по-осезаемо във втория му албум, озаглавен Mojo Priest (2007), който промотира на турне заедно с групата си "Thunderbox" в САЩ и Европа. Критиката определя Mojo Priest като един от най-добрите блус албуми за годината. Сегал е талантлив китарист, стилът му съчетава класически и модерен блус и притежава идентичност. Дори неподражаемият Би Би Кинг казва за него: "Стивън е велик китарист!".

Още ли не ви се вярва? Я вижте и това видео!

През юни и юли Сегал и неговият бенд са на 30-дневно турне в Европа, като в програмата на концертите е включена и България. Концертът е на 25 юни в Борисова градина от 21 ч. Цената на билета е 50 лв., за двама – 80 лв. Първите 200 билета са на промо цена от 35 лв. В деня на концерта - 60 лв. Билети се продават в Билетния център на НДК, както и онлайн в мрежата на ТикетПро и ТикетПортал.