Компанията "Лакрима", която според публикации във в. "Капитал" е контролирана от депутата от ДПС Делян Пеевски, изнася кашкавал и сирене за Дубай, пише сайтът за разследваща журналистика "Биволъ"

В десетки супермаркети в Дубай се продават млечните продукти на пазарджишката фирма "Лодис инвест" - юридическият собственик на "Лакрима". В Търговския регистър тя е обявена като собственост на Силвия Ботева, а за купуването ѝ е използван кредит от Българската банка за развитие (ББР).

КОЙ ЗАЕДНО С КИТАЙЦИ ОТКРИВА ЗАВОД ЗА КИСЕЛО МЛЯКО?

Не е просто съвпадение: дубайският вносител на продуктите на "Лакрима" е индиецът Рахул Дататрая Нимкар, който е в управлението на Булгартабак холдинг и е представител на дубайската офшорка TGI Middle East FZE, която е акционер и бивш мажоритарен собственик на тютюневия холдинг, пише "Биволъ".

ОТКАЗАХА ДА ПРИЗНАЯТ НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА БУЛГАРТАБАК

Снимка "Биволъ"

Продукцията на "Лодис инвест" е с много високо качество. В проведено наскоро проучване на Асоциация "Активни потребители" сирената с нейните брандове "Лакрима" и FREZCO бяха сред едва осемте от общо 36 изследвани, които отговаряха на всички норми за млечния продукт.

КОЕ СИРЕНЕ Е НАИСТИНА КРАВЕ СИРЕНЕ (ТАБЛИЦИ)