Извънредният конгрес, на който ще бъде избран новият президент на УЕФА, е насрочен за 14 септември тази година в Атина. Решението бе взето от изпълнителния комитет на европейската футболна централа на заседание в Базел преди финала на турнира Лига Европа.

В гръцката столица ще стане известен заместникът на Мишел Платини, който в следващите 4 години няма право да се занимава с футбол заради скандала с прословутите 2 милиона швейцарски франка. Санкцията на етичната комисия на ФИФА първоначално беше за 8 лета, два пъти я снижаваха, но така и не отпадна.

УЕФА ще е без президент на европейското във Франция това лято.

А на вчерашното заседание на Изпълкома присъства и президентът на БФС Борислав Михайлов, който изгледа на живо победата на „Севиля“ над „Ливърпул“ с 3:1 на стадион "Санкт Якоб парк".

Освен датата за извънредния конгрес, изпълнителният комитет реши клубовете на новия член на УЕФА - Косово, да започнат участието си в турнирите на УЕФА от първия квалификационен кръг на Шампионската лига и Лига Европа. Стига преди това покрият лицензионните критерии.

А на национално ниво Гибралтар и Косово ще дебютират в квалификации в европейските пресякви за "Мондиал 2018" в Русия.