Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за защита на конкуренцията възобнови производството по продажбата на оръжейния завод "Дунарит" на компанията "Емко", показва съобщение на сайта на институцията.

В средата на февруари "Емко", която е притежавана от бизнесмена от оръжейния бранш Емилиян Гебрев, заяви намерението си за сделката и поиска КЗК да се произнесе по нея. "Дунарит" е щедро финансиран с кредити от КТБ, като дори беше включен в пакета от фирми, които ексбанкерът Цветан Василев се опита да продаде да €1 на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие през лятото на 2015 г.

ОРЪЖЕЕН БИЗНЕСМЕН ИСКА ДА КУПИ ЗАВОД НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

Но в началото на април КЗК спря преписката, което на практика прекрати сделката с мотиви, че текат юридически спрове за собствеността на предприятието. На 21 април 3-членен състав на Върховния административен съд отмени определението на КЗК за спиране на производствто по концентрация между "Дунарит" и "Емко" и сега то отново е на ход.

КЗК НЕ РАЗРЕШИ ПРОДАЖБАТА НА ВОЕНЕН ЗАВОД НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

Според сайта "Досиетата КТБ" (ktbfiles.com) "Дунарит" е получил кредити за над 95 млн. лв. от КТБ, като след затварянето на банката е извършил прихващания на стойност от 88 млн. лева.

В момента за контрола над предприятието тече оспорвана битка. Активите му са запорирани от синдиците на КТБ, но чрез увеличения на капитала компанията "Хедж инвестмънт България", свързвана с Цветан Василев, се опитва да го продаде. В същото време компания от кръга около Делян Пеевски се опитва да попречи на сделката. А междувременно в самата "Хедж инвестмънт" се води битка за смяна на управлението, пише в. "Капитал".

Ключови думи

Коментари

Мартин

Затвор за Цветан Василев! Трябва да има справедливост за хилядите излъгани депозанти в неговата пирамида КТБ, които изгубиха част от своите спестявания!

Ралица

Ех, тези схеми, край няма да имат, докато отговорните лица не си поемат заслуженото.

Виктория

Ама какви са тия опити? Всичко, което е на Цветан Василев е придобито с откраднатите пари от КТБ, така че ни се полага по право. Всичко негово трябва да премине в ръцете на държавата, за да може да се възстановят спестяванията на хората, които бяха излъгани. За съжаление Василев все още е на свобода и прави какво ли не само и само, за да не допусне да му отнемат активите. Такава безочлива наглост надминава всякакви граници. Хем са те хванали по бели гащи да крадеш, хем се правиш на луд, че то това е твое, защото си го купил лично. Е вярно, че парите са крадени ама кой ти гледа подробностите сега. Василев отдавна трябваше да бъде арестуван и вкаран в затвора. Докато това не се случи той ще продължи да прави всичко възможно да краде още пари и да лъже хората, че не е той.

Марто

А така! Продавате го и нали знаете - парите по пощата в Сърбия на Цветан Василев, че му свършвали запасите. Не може да плаща вече с усмивки за протекции там.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.