"Лестър" показа, че със зъби и нокти ще се бори за шампионската титла на Англия при днешното домакинско 2:2 срещу "Уест Хем" във Висшата лига. Двата тима изиграха страхотен мач, превърнал се в трилър в последните минути. За жалост съдията Джон Мос не беше на нивото на двубоя, като първо изглежда попречи на "лисиците" да вземат трите точки. А в края им помогна да се докопат до една и тя може да се окаже със стойност за златото.

Джейми Варди вкара в 22-ата минута за 1:0 и срещата вървеше добре за домакините. В 57-ата минута арбитърът вдигна много пресилен втори жълт картон на Варди за симулация в наказателното поле на "чуковете". В тази ситуация много съдии биха отсъдили 11-метров удар. Самият Мос го направи за по-безобидно единоборство в самия край на мача. 

В 83-тата минута реферът посочи бялата точка при изпълнение на ъглов удар - защитник на "Лестър" задържа Уинстън Рийд. Андрю Керъл бе точен - 1:1. Две минути по-късно Аарън Кресуел с красиво изпълнение попари трибуните - 2:1 за "Уест Хем".

Течеше четвъртата минута от продължението, когато Керъл изблъска Джефри Шлуп в пеналта на гостите. Джон Мос даде нова дузпа. Проблемът е, че ситуацията бе по-безобидна от тази с Варди. Аржентинецът Лео Уйоа хладнокръвно изравни резултата.

"Лестър" има 8 точки аванс пред "Тотнъм" четири кръга преди края. В момента "Арсенал" играе с "Кристъл Палас" и води с 1:0. При победа, "топчиите" ще се изравнят с "шпорите".