Не мисля, че вярната реакция е от типа - ееее, само толкова ли, та Путин е замъкнал даже много малко в сравнение с наши политици!!!

Проблемът е много, много по-дълбок и не е единствено в количеството пари, които и така не са никак, ама никак малко (на фона на съизмеримото орязване на социални разходи в Русия), а и става дума само за едно място,  където се крият и перат пари.
Ако информацията е вярна, това изпраща две потресаващо важни послания, не с количествено, а със (зло)качествено съдържание:

1. Досега такова "хващане" не се е случвало на толкова голям геополитически и дори геостратегически играч; така не е бил засичан и удрян през ръцете нито един вожд в Кремъл от 1917 г. насам.
2. Това влиза в крещящо противоречие с целия образ, който Кремъл системно, повече от 10 години, гради на своя повелител с подконтролните си медии и хибридно воюващите специални служби. Моралните щети тук са колосални - и във външен план, и особено - във вътрешен план. Представете си как ще се чувства нормалният, интелигентен и мислещ руснак, когато разбере, че неговият държавен глава действа като най-обикновен олигарх или бос на мафия, който печели незаконно пари на гърба на народа си и ги изнася тайно в офшорни зони.