Португалските футболисти отказали да разменят фланелките си с българските след приятелския мач между двата отбора.

Това разказа пред нова телевизия вратарят Владислаав Стоянов. Той се превърна в герой за България, след като спаси дузпа на Роналдо. той отчая за втори път португалската мегазвезда, след като преди година и половина хвана бит от него 11-метров нааказателен удар и в мача между "Лудогорец" и "Реал" (Мадрид) от Шампионската лига.

РОНАЛДО КЪМ ВЛАДО СТОЯНОВ: ТИ СИ ГОЛЯМ КЪСМЕТЛИЯ. НО АЗ ЩЕ ВКАРАМ

Напълно нормално било Роналдо да се ядоса след мача.

"Нормално е, когато си такъв световен играч, а някакъв неизвестен вратар те отчайва."

"За първи път играхме като колектив, всеки се раздаде до максимума на силите си. Аз не съм герой, победата е на целия отбор", смята Владо Стоянов.

БИХМЕ ПОРТУГАЛИЯ С БРАЗИЛСКИ ГОЛ, ВЛАДО СТОЯНОВ ОТКАЗА РОНАЛДО (СНИМКИ)

Преди мача той бил уверен, че ще бъде голям зор.

"Ако кажа, че ни е било лесно, няма да е вярно. Гледах таблото и не можех да повярвам. До петата-шестата минута имаха доста удари към вратата ни. но бях сигурен, че ако не ни вкарат гол до 15-ата минута, ще утихнат. Така и стана", каза вратарят.

Преди мача самочувствието на българските футболисти било доста занижено.

"Реал" (Мадрид) и  Португалия са сред най-добрите в света. Бяхме респектирани. Ние къде сме? Много хора се заблуждават, че още сме 1994 година. Просто Португалия ни позволи да играем", продължи Стоянов.

Самият той смята, че е постигнал всичко на клубно ниво. Единственото, което му липсва, е да се класира на голямо първенство с националния отбор.

Не трябвало обаче да си правим още отсега сметки. Владо Стоянов призова да не се забравя с какви отбори сме в една група за световното първенство в Русия през 2018 г. Наши съперници в групата са Франция, Холандия и Швеция.