Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Военната кампания в Сирия е струвала на Русия 33 милиарда рубли (426 милиона евро), заяви президентът Владимир Путин, цитиран от Интерфакс.

Финансирането й станало за сметка на ресурсите на Министерството на отбраната, уточни държавният глава. Той говори на среща в Кремъл с военнослужещи, участвали в операцията. Тя започна на 30 септември 2015 г. А на 15 март започна частично изтегляне не руския контингент от арабската република.

"ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС": В СИРИЯ СЕ ПРОВАЛИ ПЛАН ЗА БЛИЦКРИГ НА РУСИЯ

Похарчената за Сирия сума била заложена в бюджета на военното ведомство за 2015 г. за учения и бойна подготовка.

"Ние просто пренасочихме тези ресурси за поддръжка на групировката ни в Сирия", каза Путин.

След операцията ще бъдат необходими и допълнителни разходи. Те ще бъдат свързани предимно с попълването на бойните арсенали и ремонт на техниката. Похарчените в Сирия пари обаче са напълно оправдани. Президентът оцени с "отличен" действията на руските военни летци в Сирия. Именно стратегическата и тактическата авиация понесла на раменете си изпълнението на най-трудните и опасни задачи.

Първите руски бойни самолети напуснаха Сирия на 15 март.

КАКВИ КАРТИ ИГРАЕ ПУТИН В СИРИЯ

Русия ще продължи да оказва финансова и разузнавателна помощ на правителството на Башар Асад, включително от космоса, зарече се Путин. В Сирия ще останат на бпостоянно бойно дежурство зенитните противоракетни системи С-400 и "Панцир-Ф".

Руските военнослужещи ще отблъснат всички атаки срещу тях в арабската страна. Системите за ПВОке бъдет използвани срещу всички цели, които ще бъдат сметнати за заплаха за солдатите.

ТРИ РЕЗУЛТАТА ОТ ПРИКЛЮЧЕНИЕТО НА ПУТИН В СИРИЯ

"Искам да подчертая - по всички цели", изтъкна Путин.

И допълни:

"Ако е необходимо, Русия буквално за няколко часа е в състояние да увеличи групировката си в региона до размери, адекватни на създаващата се ситуация, и да използва целия арсенал от налични възможности", каза държавният глава.

 

За изпълнените задачи

 

Задачата на руските войски в Сирия е била борбата с тероризма, за да не се прехвърли той на територията на Русия.

"Веднага обозначихме целите на операцията - подкрепа на законната борба на сирийската армия срещу терористичните групи", каза Путин.

Той нарече тероризма "глобално, страшно зло".

ИЗТЕГЛЯНЕТО НА РУСИЯ ОТ СИРИЯ МОЖЕ ДА ЗНАЧИ ГОЛЯМА СДЕЛКА

Действията на Москва били разчетени по време за активни операции срещу терористите.

"Беше директно заявено, че ние нямаме намерение да се замесваме във вътрешносирийския конфликт", отбеляза руският лидер.

Според него бъдещето на страната може да бъде решено единствено от нейните жители.

 

За резултатите от бомбардировките

 

"Напрегнатата бойна работа внесе коренен прелом в ситуацията. Ние не дадохме да се разрасне терористичният тумор. Разрушени са инфраструктурата на бандитите, техните складове с оръжия и боеприпаси, блокирани са маршрутите за контрабанда на петрол, от която терористите получаваха главните си финансови инжекции", каза Путин.

Според него руските войски свършили огромна работа по укрепването на законната според него власт и държавност на Сирия.

Руското оръжие минало преминало успешни изпитания и това щяло да помогне и на въоръжените сили на Русия.

Ключови думи

Коментари

Иван Дионисеивич

Путин води Русия към катастрофа

Браво Путин

Руснаците са си избили парите само от покачването цената на нефта - от 30$ на 40$. може да не вземат по 80$, но при 40$ нямат конкуренция от шистите.

Петя

избили са се комплекса за малоценност. А защо хленчат за заеми, които никой не иска да има даде хахааааа?

двойно между 700 и 800

Нефтегазовые доходы бюджета рухнули на 40% Сохранить Доходы федерального бюджета в феврале резко снизились. За минувший месяц в казну поступило 746 млрд рублей - на 32% меньше, чем в январе, и на 21% меньше, чем годом ранее, сообщил сообщил в оперативной справке Минфин России. Несмотря на рост цен на нефть на мировых рынках, объем нефтегазовых доходов бюджета снизился - на 15% к январю и на 40% по сравнению с прошлогодним показателем. Резко упали ненефтегазовые доходы - с 722 до 429 млрд рублей.

О2

На КГБистите сметките винаги се умножават по 2 или повече :) Ама и така да е, пак идва € 250 000 на убит камилар. Според мен е около € 1 мил. на камила.

Опитайте се да напишете нещо критично срещу Плевнелиев в изданията на Иво Прокопиев и коментарът ви ще бъде моментално изтрит, а на вас ще е забранено да да пишете ВЪОБЩЕ там.

Дреме ти на черупката.

hahah

"Финансирането й станало за сметка на ресурсите на Министерството на отбраната, уточни държавният глава." Ама то руското министерство на отбраната има сериозен бизнес и приходи, та какво са там за него 1/2 милиард долара.... Ех, бедни ми Ненчев! Как можа така да не направиш и Българското министерство сериозен бизнесмен, та поне да покриете част от КТБ!!!

Медведв на 30% урезал расходы на космос

Сия

Путин ще продължи да подкрепя правителството на Асад дори от космоса, но няма намерение да се замесва във вътрешносирийския конфликт. Арогантно бих казала.

Без пари, а западняците още не знаят какво да кажат. Днеска Ходорковски се насра от глупости.

Развеселен

ако е вярно, много евтино!

москвич

давай Хуйло, давай,....сейчас минимальная зерплата в Хуйлостане,....75 евро.......

Министр обороны Польши фактически обвинил в убийстве президента Качиньского Путина

Министр обороны Польши фактически обвинил в убийстве президента Качиньского Путина Через 6 лет после русского теракта под Смоленском, в результате которого был убит президент Польши Качиньский и более 90 человек польской военно-политической элиты, впервые представитель официальной власти Польши назвал случившееся терактом. Министр обороны Польши Антоний Мацеревич назвал террористическим актом падение под Смоленском в апреле 2010 года самолета президента Качиньского. Мацеревич заявил, что эта акция была направлена на то, чтобы лишить Польшу людей, которые, по его словам, вели страну к независимости. Reuters отмечает, что хотя он прямо (пока еще) не обвинил Россию, «однако упомянул авиакатастрофу в одном ряду с действиями, вина за которые возлагается на Россию - войной в Грузии и конфликтом на востоке Украины». Другими словами Мацеревич де-факто обвинил именно Россию и ее главаря Путина в совершении теракта. Напомним, что новое правое правительство Польши вновь открыло дело по русском теракту после того, как предыдущее польшевитское правительство Туска пыталось похоронить расследование. Самолет Ту-154М, на котором на траурную церемонию в Катыни летели президент Польши Лех Качиньский, его супруга, представители высшего командования и политических партий, был взорван по приказу Путина 10 апреля 2010 года под Смоленском. В результате были убиты 96 человек. Русские спешно возложили вину за падение самолета на пилотов, которые якобы «отказались уйти на запасной аэродром, несмотря на плохие погодные условия». Между тем результаты расследования указывают на то, что самолет был взорван в воздухе при посадке. Выживших поляков добила расстрельная группа ФСБ. Россия до сих пор не отдает обломки самолета Польше. Место падения взорванного самолета было срочно перепахано русскими. Трупы поляков русские согласились отдать только в замурованных цинковых гробах. Отдел мониторинга Кавказ-Центр

Барел

нефта подмина 41 долара. Честито

"бренд" е 40, а руския 36!

САЩ: Санкциите срещу Русия ще продължат, докато е окупиран Крим Няма да приемем преначертаването със сила на граници през ХХI век, е позицията на Вашингтон Санкции ще продължат, докато е окупиран Крим, са категорични в САЩ Това се казва в специално изявление на Джош Кърби, говорител на Държавния департамент на САЩ, по повод втората годишнина от т.нар. референдум на полуострова. "Няма да приемем преначертаването със сила на граници през ХХI век. Санкциите, свързани с Крим, ще останат, докато продължава окупацията. Отново призоваваме Русия да я прекрати и да върне Крим на Украйна. Днес руската окупация на Крим навлиза в третата си година и ние потвърждаваме отново ангажимента си за една обединена и суверенна Украйна. САЩ не признават "референдума" от 16 март 2014 г. и опита за анексиране на Крим, нарушаващ международното право. Faktor.bg

Според централната банка, през октомври 2015 г. външният дълг на Руската федерация в размер на 32.359 милиарда долара (от които 17,2 милиарда долара - дълг в чуждестранна валута). Външният дълг в по-широка дефиниция (включително дълг на държавните банки и държавните предприятия) възлиза на 278.2 милиарда долара (от които US $ 248.9 милиарда - в чуждестранна валута).

...

Бълха я ухапала Русия. За 6 месеца 426 млн. долара. Това са разходите на България за един месец за нашите пенсионери. Сравнете тази сума и с 9 млрд. евро които ЕС отпусна на Турция за последните 6 месеца. Сравнете и с 2 млрд. заем с които натоварихме ние децата си. Браво На Путин! С дребни трохи върна Русия на геополитическия трон!

Ситуацията с руския бюджет е много по-лоша, отколкото е докладвано от властите - всяка четвърта рубла на правителствените разходи не се покрива от реални пари, "Бюджетният дефицит сме планирали 3%. В действителност, ситуацията е много по-лошо. Бюджетният дефицит за тази година, без допълнителна индексация ще бъде по-висока от 5%, може би 5,5% от БВП ", - Кудрин заяви, (цитиран от ТАСС). Изчислената стойност на БВП, определена в закона за бюджета, а- 78 трилиона 673 милиарда рубли. Дефицитът, е в размер на 4.327 трилиона рубли. Планирана за 2016 в размер на федералните бюджетни разходи - 16.089 трилиона рубли. По този начин, реално данъчните приходите ще са само 74% от разходите на държавата. Всяка четвърта рубла за разходи не са подкрепени от реални пари.

Нефт и газовите приходи се сринаха с 40%! Федералните бюджетни приходи през февруари спадна рязко. През последния месец на държавната хазна получи 746 милиарда рубли - 32% по-малко, отколкото през януари, и 21% по-малко от година по-рано, според Министерството на финансите . Въпреки покачването на цените на петрола на световните пазари, обемът на нефт и газ в приходите на бюджета е намалял - с 15% в сравнение с януари и с 40% в сравнение с предходната година. Приходи от петрола са паднали рязко - от 722 до 429 милиарда рубли.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.