Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от тримата синдици на Корпоративна търговска банка (КТБ) - Лазар Илиев, е отстранен от длъжност днес, показва справка в Търговския регистър. Това е станало с решение на управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, което също така се е провело днес.

Така функцията синдик на КТБ ще се изпълнява само от Кристи Маринова и Лазар Донов, предвижда решението.

Според запознати Лазар Илиев си отива поради гафа с погрешно огласените на 10 февруари от синдиците банкови сметки на политически партии в КТБ, където бяха тотално объркани размерите на влоговете на почти всички политически организации.

"ГЛАС НАРОДЕН" СЪС 146 000 ЛВ. В КТБ. СИНДИЦИТЕ ОБЪРКАЛИ СМЕТКИТЕ

Несъответствието в партийните авоари породи сериозни съмнения към периодично представяните от синдиците данни за влогове на политици, други висши държавници и свързани лица.

На парламентарния контрол миналия петък финансовият министър Владислав Горанов заяви, че до края на деня ще подаде искане към Фонда за гарантиране на влоговете с предложение синдиците да бъдат освободени, като неговото ръководство ще вземе крайното решение. Явно Фондът е решил да отстрани един от тримата.

Заедно с Росен Ангелчев Лазар Илиев беше назначен като временен синдик на КТБ на 25 март 2015 г. Месец по-късно те бяха назначени и за постоянни синдици.

На 16 ноември м.г. Ангелчев подаде молба да бъде освободен от поста по "лични причини", като на негово място бяха назначени още двама - Кристи Маринова и Ангел Донов. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.