Московските власти ще продадат на търг спортно-оздравителния комплекс „Камчия“, който се намира на българското Черноморско крайбрежие.

Това съобщиха пред ТАСС от пресцентъра на департамент по конкурентна политика в руската столица.

Първоначалната стойност е над 6,05 милиарда рубли (близо 66,8 милиона евро). Търгът е за 100-процентния пакет акции на комплекса, намиращ се н устието на река Камчия. Той е едновременно детски лагер, училище, дворец за детско творчество, спортен комплекс и семеен оздравителен център. Според документацията "Камчия" е обособено курортно градче, което работи целогодишно и може да приема едновременно до 2000 гости.

За първи път московските власти провеждат търг по продажбата на акции в електронен вид, отбелязва пред ТАСС Генадий Дегтьов - шефът на местния департамент по конкурентна политика.

Заявки за участие в търга за "Камчия" се приемат до 12 април. Самият търг ще се състои на 19 април. Първоначалната сума за участие е 1,2 милиарда рубли, или 13,25 милиона евро.

Комплексът бе открит на 9 септември 2010 г. в присъствието на премиера Бойко Борисов и тогавашния московски кмет Юрий Лужков, който няколко дни по-късно бе свален от поста.