Прясно разделеният с Гуинет Полтроу певец Крис Мартин няма спиране - до премиерата на новия албум на Coldplay остават две седмици, а той и групата рекламират парчета от него със завидна последователност. 

Преди дни талантливите британци пуснаха за слушане песента Oceans, а вчера в мрежата се появи още една от албума Ghost Stories - A Sky Full of Stars, записана съвместно с един от най-перспективните танцови диджеи в момента - Avicii, под което име се крие 24-годишният швед Тим Берглинг. От това, което чуваме, става ясно, че въпросната композиция е най-енергичната и жизнерадостна в диска, а останалите ще си бъдат в добре познатия интелектуален, изтънчен и меланхоличен рок на бандата. 

Покрай рекламирането на Ghost Stories ("Истории за духове") "Колдплей" обявиха и началото на съвместен проект с няколко световни библиотеки. В тях на читателите ще се предлагат хиляди издания на книги за духове и привидения, а те трябва да намерят в едно от изданията ръкописния текст на песен от новия албум. Листчетата със заветните стихове, написани саморъчно от фронтмена Крис Мартин, са в пликове, забутани между страниците на търсената книга. В един от всички пликове с текста някой ще намери и "златния билет" - безплатен пропуск за концерта на Coldplay на 1 юни в лондонската зала Royal Albert Hall.

Къде да търсите? В своя Twitter групата пуска подсказки за местонахождението на библиотеките в 9 страни по света. Музикантите предлагат на феновете да исползват при търсенето хаштага #lyricshunt.