В неделя от 16:00 часа е поредното мегадерби на английския футбол между "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед". И кой, ако не треньорът на мърсисайдци Юрген Клоп, разведри обстановката с поредно свежо изказване.

Този път той реши да отдаде чест на бившия мениджър на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън. По своя си начин.

"Имам няколко срещи със сър Алекс Фъргюсън, от които пазя добри спомени, започна германецът. - Беше голяма част за мен да разговарям с него. Е, в първите 10 минути ми беше трудно да разбирам думите му, но свикнах. Високо го ценя за всичко, което е постигнал във футбола. Няма да е пресилено да кажа, че той е може би най-великият в историята. Джон Ленън на футбола."

Откакто е в Англия, "Клопо" се държи като истински джентълмен - редовно хвали колеги. Нищо, че край терена вече влезе в люти спорове и трябваше да го успокояват няколко пъти. Той каза добри думи за Жозе Моуриньо, Пеп Гуардиола, на когото май предстои да отиде на Острова, за британски специалисти...

А сър Алекс първи направи комплименти на Клоп, като заяви, че за първи път от години е притеснен, че старата доминация на "Ливърпул" може да се върне с привличането на германеца като треньор.