Холивудската звезда Пенелопе Крус навърши 40 години със състояние от 40 милиона евро, един "Оскар" и собствена звезда в Алеята на славата, пише испанският в. "Ел Мундо".

Родената в Мадрид актриса посреща юбилея си със своя съпруг - испанския актьор Хавиер Бардем, и с двете им малки деца Лео и Луна. След тяхното раждане тя значително намали публичните си изяви, за да бъде повече време със семейството си.

"Родих се в едно място, наречено Алкобендас, където тази мечта не бе много реалистична." С тези думи Пенелопе Крус, наричана просто Пе, получи своя "Оскар" през 2009 г. за поддържаща роля във филма "Вики, Кристина, Барселона" на Уди Алън. Допреди по-малко от 2 десетилетия това мадридско предградие е било свърталище на наркотрафиканти. Днес е квартал на замогналата се средна класа в испанската столица.

Актрисата пристига на церемонията за наградите на Академията в Холивуд на 2 март 2014 г.

Всъщност Пе взе най-голямата си награда, след като реши да напусне САЩ, където дебютира в киното и стана известна. А година след "Оскара" тя сключи и брак с Хавиер Бардем на Бахамските острови.

Но най-знаменитата творба, в която Крус учасдтва, е "Всичко за майка ми". Испанският филм, който е един от шедьоврите на Педро Алмодовар, е от 1999 г. и бе удостоен с "Оскар".

Преди да се омъжи за Хавиер Бардем, Пе имаше тригодишна връзка с Том Круз. Нещата дори вървяха към женитба. Двамата обаче се разделиха през 2004 г.