Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако първото правителство на ГЕРБ не беше паднало от власт, „Южен поток” вече щеше да се строи. Това казва в интервю за „Труд” днес премиерът Бойко Борисов. И допълва, че се е бил разбрал с руския президент Владимир Путин за цените на проекта и изграждането му по европейските правила.

"Южен поток" беше изгоден за България, тогава я нямаше кризата в Украйна и няма да се приеме, че е за нейна сметка. С президента Путин се бяхме разбрали и за цени, и начина, по който ще се строи, с конкурси, по европейски правила. Даже си спомням, че ми каза в моя кабинет: "Така трябва да го строим, че да е еталон за ЕС", казва Борисов.

И продължава:

„Хубаво, ама тогава ни спретнаха пуча, паднахме от власт и изведнъж на много хора им се видя огромна възможност да вземат големи пари и проектът от милиард стана на три, преведоха се едни аванси. Знайни и незнайни фирми тръгнаха да правят консорциуми да строят. Разбира се, това не може да остане скрито от ЕК, убиха проекта".

Според него Путин също съжалявал.

"Президентът Путин прекрасно знае и съм сигурен, че съжалява. С други думи да не ругаем Европа и американците за това, че е спрян "Южен поток". Аз казвам: ако бях продължил да съм премиер тогава, "Южен поток" щеше да се строи нямаше да бъде спрян, защото и американците, и европейците знаеха, че той е изгоден за България. Какво лошо да минава газ и да вземаш транзитните такси? Нямаше причина да го спрем. Затова и тръбите са във Варна и Бургас. За една година изкарахме екологичната оценка. Поредното нещо, което провалиха след падането ни от власт, беше "Южен поток", казва още министър-председателят.

Според него проектът можело да бъде заменен от газовия разпределител "Балкан":

"Сега сме обърнали схемата на действие: Европейската комисия води преговорите заедно с нас, разбира се, с руската страна за евентуално докарване на руски газ до газовия разпределител "Балкан", започнахме строежа на интерконектора с Гърция, където също до 10 млрд. куб. м газ може да идват, започнахме интерконектора ни с Турция, където ако един ден азерски или туркменски газ по южния коридор дойдат”.

"На първо място в този газоразпределител е газта, която ще дойде от "Хан Аспарух", "Силистар" и "Терес". Вие знаете, че 10% от газта, която изразходваме, пък е от Галата. Така че от 4-5 източника може да си съберем в този  разпределител газ и да го транспортираме за Европа. Ако, дай Боже, от Гърция се докара компресиран или втечнен газ, евтин дали от Египет, дали Израел, дали Съединените щати, да видим цената, ние трябва да имаме готовност както с другите магистрали – ако искаш да вкарваш трафик и да вземеш транзитни такси, първо трябва да направиш пътищата", казва още Борисов.

Ключови думи

Коментари

Г-н Борисов, случайно да ни разказвате някой от сънищата си?

demos

Отдавна му е на сърцето на премиера този проект. И на г-н Първанов му беше. И защо не се получи? В това е прав г-н Борисов, не са американците или ЕС виновни. Но не казва нататък - КОЙ искаше да "гушне" целия проект?

дебелян пеевский

Автентичното българско дясно обича корупционни проекти независимо от източника.

Exspert

BOKLUK-razkazvai skaski na Veneta I vav Bankia

Николов

Мислите ли,че има някой, който му вярва. Пак Орешарски му бил виновен. Представяте ли си, ако не беше паднал от власт и не беше тая пуста една година, когато мръсните анти родолюбци управляваха, сега къде щяхме да сме? В Европа нямаше кой да се мери с нас. Ама пустия пуч, откъде се взе и увреди благородните народни стремления. Боже, Боже , кога ще си вземеш вересиите , Боже!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

СЛАВА НА РУСИЯ!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

СЛАВА НА РУСИЯ!НЯМА УКРАИНСКА НАЦИЯ-ВСИЧКИ СТЕ РУСНАЦИ!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

СЛАВА НА РУСИЯ!ВИЕ СТЕ РУСНАЦИ КОЛКОТО И ДА ВИКАТЕ ОБРАТНОТО!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

Слава Украинской нации! Пиздец российской педерации!

НЯМА УКРАИНСКА НАЦИЯ-ВИЕ СТЕ РУСНАЦИ!СЛАВА НА РУСИЯ!

Хахаха

Значи поне една файда да има от Местан, Станишев и Пеевски.

смях на парцали

Дисидент Борисов! :)

БАЦЕ

ПУЧ, ГОВЕДО НЕЩАСТНО,ДЪРЖИШ МЕДИИ ПОЛИЦИЯ СЪД ПРОКУРАТУРА ИСПЪЛНИТЕЛА ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ НА СИДЖИМКА ,ПУЧ КРАТУНА,БАКЛУК ГНУСЕН

Деян

Да е благословен този пуч, след като е спрял руснаците с техния проект. Време е за нов пуч, защото Борисов става все по-неадекватен. Ходи из страната и ръси напоително глупост след глупост. В същото време пробутва под масата все по тлъсти хапки на "Кой?" и си въобразява, че България е страната на будалите и съкровената им мечта е да бъдат баламосвани от него. Е, всяко чудо за три дни. Няма как и него да не го достигне сляпата неделя. Тогава ще разбере, че българинът има и достойнство и то не им позволява да се примирят с такъв държавен ръководител..

§И АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗНАЕХА;ЧЕ ТОЙ Е ИЗГОДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ§ЦЯЛА ГОДИНА СОРОСОИДИТЕ НИ УВЕРЯВАХА В ОБРАТНОТО-ПРИЗНАХТЕ ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ИСТИНАТА!ПРИЗНА И ЧЕ РАБОТИТЕ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ;УКРАИНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НО НЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ!КЪДЕ Е ДАНС ДА СЕ СЪЗИРА ЗА ИЗМЯНА НА БЪЛГАРИЯ?

Берзин

Борисов тотално преигра. КГБ и ЦРУ могат да изтърпят много, ама не и някой да ги прави на тъпи. С това изказване Борисов се нареди на масата до Тодор Живков и "баламосването на Брежнев". Южен поток спря, поради същата причина, поради която ЕС въведе санкции на Русия - вероломната анексия на КРИМ. Всичко друго е геополитика.

ВСИЧКИ ВИЕ,ПРЕЖДЕПИШЕЩИ,СТЕ ЕДНИ ГОЛЕМИ ПЛЮНКИ,ЩОМ ПРАВИТЕ ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ ЗА ВАШ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА,ТА БИЛО ТО И ЗА Г-Н БОЙКО БОРИСОВ.В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ВСЕКИ ВТОРИ Е НАЙ-ЗНАЕЩ,НАЙ-МОЖЕЩ,НАЙ-РАЗБИРАЩ...НАЙ-ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ-ДОХОДОНОСНА.НИЩО,ЧЕ НЕ ВИЖДАТЕ,ЧЕ И ПРАВОПИСЪТ НЕ ВИ Е НАРЕД,КАКТО И МОЗЪЦИТЕ ВИ НЕ ФУНКЦИОНИРАТ НОРМАЛНО.А Г-Н БАЦЕ Е ХВАНАТ ОТ НЯКОЙ ДОЛНОПРОБЕН БЪЛГАРСКИ КРАВАРНИК-ЦВЕТУЩА РЕЧ,ДОСТОЙНА ЗА МЕДАЛ.

Иванов

По голям лъжец от Б.Б.няма...

Avatar

Принципните и твърди позиции на българския Премиер Бойко Борисов му печелят все по-голямо уважение както сред избирателите, така и сред чуждестранните партньори. По въпроса с "Южен поток" кабинетът "Борисов" 1 ясно дефинира условията - проектът трябва да съответства на действащото към момента европейско законодателство. За неграмотните мурзилки, оплювателстващи по дифолт из сайтовете трябва да поясним, че "Южен поток" не е българо-руски проект. Той трябваше да доставя газ за Италия и Австрия - две партньорски страни в ЕС и НАТО, и откровените простотии на неграмотните драскачи - как подкрепата за проекта издавала слугинаж на Путин, нямат нищо общо с обективността. Позицията "против" проекта е позиция "против" италианския и австрийския бизнес, както и срещу италианските и австрийските потребители. В този смисъл фалцетното пищене на Пърданчо беше проява както на пословичната му политическа неграмотност, така и на неспособността му да излезе от кожата на посредствен уличен лозунгаджия, постигащ нулев обществен резонанс. Работата по изграждането на газовия хъб продължава, продължават и сондажите в Черно море. За ужас на мурзилажа, много е възможно след няколко години тръбата от Русия да се окаже напълно излишна, а новите доставчици на газ за Европа да се окажат България, Азербайджан и Туркменистан.

ozzy

Много несвързано и жалко писание, тези простотии си ги ръси из Банкя.

Браво на пуча, а кои са тези знайни и незнайни фирми бе Тиквоний и защо не ги прати в съда, независимо от знайния резултат. Нагъл лъжец и страхливец. Путин май за Нова Година му е изпратил подарък гилзи и нашия от три дни е в тоалетната.

Avatar

Май Маргарет Тачър беше просветлила масите, че гарантираното от Конституцията право на лечение хич не означава, че това лечение трябва да е безплатно. Пак на нея дължим сентенцията, че социализмът свършва, когато свършат парите... на другите. Последното беше недвусмислено доказано, при това многократно, от родните „социалисти“. Ама днес няма да ви занимавам конкретно с тях, а с едни техни прозрения по законите и Конституцията, довели до масово оглупяване на народонаселението и като резултат – до днешното положение в страната. Едно от най-извратените тълкувателства на родната Конституция е туй, че гарантираното от нея право на труд автоматично се трансформира в задължение на държавата да ни го осигурява. Под формата на работни места. Тъй, ама подобни задължения държавата няма. За това и Борисов на няколко пъти предизвика възмущението на родната „интелигенция“, щото бил казал на префърцуненото гражданство да сади компири. Ми като не щат компири, да сеят райграс и да го пасат сетне, ако им се чини по-апетитен. Тъй де – каквото и да решат да сеят или садят, държавата им гарантира правото да осъществяват туй си начинание и аз поне не знам някому да е било запретено да се дупи на нивата, да отлива копчета за балтони или да си направи цех за производство на джапанки. Според чл. 48(1) „Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право“. Тъй, ама когато държавата тръгне да изпълнява задълженията си по този член, а именно – да строи пътища и магистрали, по които осъществяващите правото си на труд граждани да стигат до работните си места и да транспортират стоките си, социалистите въздигат глас, че не ядели асфалт. Не асфалт бе, другари, компири ще ви караме по тия пътища, или по-скоро детелина за вас, че те говедата повече детелина ядат. Но да се върнем на тълкуванията, че тях исках да поразчепкам днеска. След 24 години законотворение и законотълкувание, родните социалисти и всичките им производни – депесисти, десебисти и всякакви реформисти, успяха дотолкова да измешат понятията в главиците на клетите българи, че всеки днес се има достоен и образован да издевателства над закони и Конституция, и да си ги чете като Ахмед Доган хидроинженерен проект. Нейде в тия години се зароди и поредната каста от недосегаеми – след магистратите, политиците, олигарсите и монарсите, пак на базата на тълкувателствата конституционни, се сдобихме и с кастата на неподлежащите на санкции журналя. Тази каста успя да се сдобие дори с по-голяма свобода и недосегаемост от всички по-стари правоимеющи – все се е случвало я съдия, я политик да се озове под ударите на Темида, ама погнат ли някой журналист, всички медии вкупом ни проглушават ушите, как се извършва посегателство над свободата на словото! Тук аз ще кажа – ай сиктир! Конституцията и законите ти осигуряват право да говориш и пишеш, каквото сметнеш за необходимо, но не и безнаказаност, ако с това си нарушил някой закон! Политици, избирани с народен вот, отиват на съд за злоупотреба с няколко хиляди, а журналистът Бареков, провалил избори за 20-30 милиона, предизвикал с действията си безпрецедентна вълна от протести, довели до грандиозни щети в икономиката, днес не само не е на подсъдимата скамейка, заради тези си деяния, ами дори има наглостта да се изявява като политик! Кой е избирал Бареков? Делян Пеевски, може би? Но не и аз, нито вие. Защо не му е потърсена отговорност за нанесените на държавата щети, а вместо това му се позволява да вилнее из страната и да се изявява като ментор и съдник? Вървейки по този път, много скоро може да се наложи да освободим и всички затворници. Според Конституцията, чл. 35(1) „Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели“. Нищо, че този член има и продължение – „Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани“. Все ще се намери някой тълкувател, да реши, че първата част е по-важна от втората. Или да забрави, че втората изобщо съществува. Юристи бол - особено в Конституционния съд.

ozzy

"Ало Ваньо", за къде е мутрата след тази връзка с Мездра? Тука АЗ ще кажа - ай сиктир на ГЕРБаджийските нискочели.

ozzy

Кой е по-умен, Цецо или Тиквата???

Avatar

Не знам кой от двамата е по-умен, но със сигурност знам, че ти си откровено тъп. Щом продължаваш да пишеш едни и същи тъпотии навсякъде, очевидно вярвайки, че си много оригинален. Или може би интелигентен? Извън всякакво съмнение...

Гербчо

И двамата.

Румяна Бъчварова: "Бойко Борисов спря три големи енергийни проекта"! "Може би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. Тогава била високо оценена неговата откровеност. От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна." Така коментира визепримиерът Румяна Бъчварова скорошните визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас. Според Бъчварова двете визити били отдавна подготвяни и са категорична подкрепа за сегашното правителство

никсън

С руснаците бизнес не се прави ,а само далавери по - далече от тях.

ГАРРИ КАСПАРОВ:

ГАРРИ КАСПАРОВ: - Путинский режим – это наследник тоталитарного режима, уничтожившего цвет нации. Путинский режим – это продолжение преступной деятельности организации под названием ВЧК-ОГПУ-НКВД-КГБ-ФСБ. Нам потребуется не только свой исторический "Нюрнберг", на котором будет дана правовая оценка преступлениям коммунистической диктатуры, но и реальные уголовные процессы над архитекторами и пособниками нынешнего режима. Фактически нужна тотальная десоветизация, а особенно декагебизация общества, т.к. с идеологическим наследием КПСС мы худо-бедно справились. То, что беспредельщики сегодня в Кремле, Думе и других коридорах власти – это, в первую очередь, результат того, что архивы КГБ до сих пор закрыты.

cos

Долна съветска подлога, която лъже народа, че е десен.

ozzy

ГЕРБаджия нискочел цитира Маргарет Тачър!!! Срам!!! Напиши нещо от правешкия цървул за двете Българии които построил. Цитирай царят-комуне, ама вЕрно го цитирай. С писанията си обиждаш интелекта на едно 95% и повeче от читателите на КЛУБ Z.

Avatar

Вие имате интелект? Знаете ли въобще какво е това?

Ощавен маркиз

Юженн паток е паткан без глава. Ше стане, когато в ЕС се измисли присаждане на цела кратунка върху патки без глави. Не, че не са го вече измислили "патко-хирурзите". Но да спасяваш паткани преди НОРМАЛНИТЕ ХОРА е тъпотия.

пуча

ей голем си пуч

ДА ПРИПОМНИМ:

През юли 2010 г. във Варна тогавашният министър Трайков подписва с руския си колега подробна пътна карта за ускоряване на проекта “Южен поток”, в присъствието на премиера Борисов. През ноември 2010 г. България подписва с Русия междуправителствен договор за строителство на българската част от газопровода “Южен поток”. Борисов посреща Путин в София (който тогава е премиер). Борисов подари на Путин куче, а Би Би Си пусна новината със заглавие “Кученце подпечата газова сделка с руския премиер Путин” 30.11.2011г. – ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЯВЯВА: ЮП - обект от национално значение (ЗУТ и Закона за държавна собственост). Мотив - Решението е резултат от българската енергийна политика, както и тази на ЕС за развиване на конкурентни пазари в енергетиката. Узаконено с Р Е Ш Е Н И Е № 8 7 6/ 2 декември 2011година …. През ноември 2012 г. България подписва окончателно инвестиционното решение за строителството на газопровода“Южен поток“. Подписите си под договора слагат премиерът Бойко Борисов и шефът на Газпром Алексей Милер. През това време и МЕЖДУВРЕМЕННО – НА 28 ДЕКЕМВРИ 2011-та година турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз предава на Путин - ОКОНЧАТЕЛНОТО РАЗРЕШЕНИЕ на Русия за изграждането на газопровода „Южен поток“ през ТУРСКАТА икономическа зона. БЪЛГАРИЯ – не издава такова разрешение ДО 1 ДЕКЕМВРИ 2014-та година. Нещо, което можеше да бъде направено още с РЕШЕНИЕТО № 8 7 6/ 2 декември 2011година..Та ГРОБ щеше да "построи" ЮП, колкото сколаса да построи НАКУКО!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.