Премиерът Бойко Борисов най-накрая се изказа за вътрешнополитическата ситуация у нас след подадената оставка от правосъдния министър Христо Иванов и излизането на лидера на ДСБ Радан Кънев в опозиция.

"Всеки, който нарушава стабилността, да си спомни времето, в което 10 милиарда лева беше загубата на държавата (б.ред. - в случая Борисов вероятно визира управлението на Пламен Орешарски). Всеки да си прецени какво да прави", каза премиерът на откриването "София Тех Парк".

Предупреждението на Борисов явно е насочено към коалиционните партньори от Реформаторския блок. Партиите в него в края на тази седмица обсъждат бъдещото си отношение към управлението на страната след окастрянето на конституционните промени и в началото на идната седмица би трябвало да има окончателно решение ще останат ли във властта.

"Почти не минава ден в България на посещение да не са президенти, премиери, еврокомисари. В страната се случват неща, които цели поколения или са ги мечтали, или не са мислели, че ще се случат. Радвам се на приятелството, което имам с президента Плевнелиев, защото по всички тези теми сме седели и той с часове ми е разказвал за визията, която има в много от сферите, които вече са факт, вече са реалност", каза още премиерът.

За технологичния парк той обясни, че "за всяко нещо е необходим един по един голям мечтател, един голям визионер и един прагматик, който да свърши работата".

"Когато искахме този имот за около 100-150 млн. евра, той беше предназначен да се ограби, да го подарим и никой да не вземе нищо. Сега го предоставяме на Източна Европа, на младите, да съберем максимално много фирми, компании", добави Бойко Борисов. 

Той благодари на баварския премиер и на данъкоплатците в Германия, Франция, страните донори, които полагат огромни грижи и чрез ЕК и комисарите се вливат огромни пари в нашата икономика, за което "ние връщаме с най-добрата охрана на Шенгенската граница". 

Очаквайте подробности!