Синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) са завели иск за рекордните 234 458 10 лв. срещу регистрирано в София еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД), показва отчетът им за предходната седмица.

Името на дружеството не е посочено поради ограниченията, свързани с търговската и банковата тайна. В списъка с кредитополучателите на КТБ, който беше разпространен от временната парламентарна комисия за източването на банката, не е описан кредитополучател с подобни параметри.

Според отчета на синдиците за седмицата от 13 до 19 ноември в резултат от техните действия в КТБ са постъпили 276 729,37 лв., като почти всички са от вземания по кредити на юридически и физически лица.

Докладът за първи път е подписан от трима синдици - Лазар Илиев, Кристи Маринова и Ангел Донов. На 16 ноември Росен Ангелчев, който заедно с Лазар Илиев беше назначен преди 9 месеца за синдик на фалиралата банка, подаде молба за неговото освобождаване, сочейки "лични причини" като мотив. На негово място Фондът за гарантиране на влоговете в банките назначи Маринова и Донов.