Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Радан Кънев е гей и години наред е живял с мъж, който сега живее в Америка, и се виждат, и...

Ама как? Не го знаете?! Не прочетохте тази ексклузивна, жестока, бомбастична, взривяваща, разтърсваща суперсензация?! Скандал! Интернет гърми! А вие сте го пропуснали. Пропуснали сте, че мутрата Слави Трифонов си замразява спермата, че президентът се смее на погребението на сина си, че Румяна Бъчварова се гаври с убита старица, или как лъснаха истинските муцуни на Кунева и Москов?

Ако ви харесва да четете такива неща, спрете да четете този текст.

Ако пък смятате, че за да има такива „новини“, са виновни Делян Пеевски или пък някакъв, известен единствено като син на поет, писал песнички по времето на соца, също няма да ви е интересно.

Във всяка държава има жълти медии, които ровят в захабените чаршафи на някоя известна личност. Евфемистично казано. Явно в човешката природа е да се почувстваш част от живота на „избраните“, научавайки малките им тайни. Повече хора се интересуват от новия богат любовник на поредната „фолкдива“, отколкото от седемте основни стъпки на пенсионната реформа.

Но в нормалните държави няма безнаказаност. И тези медии трябва да са прецизни и да не лъжат, да не прескачат границата, защото иначе ги чака съд. И мнооого загубени пари. (Вчера един приятел се похвали, че е осъдил едни такива дори в България. 70 000. Добра сума. Но делото е заведено през 2008 година. Кой казва, че ни е мудна съдебната система?! Това обяснява обаче защо жертвите предпочитат да не се обръщат към съда  - 7-8 години, в които ще бъдеш гнусно оплюван от обвиняемия, ако междувременно не фалира, замазвайки някой и друг дълг).

Та да се върнем на нашите "медии", преминали в доста по-тъмен нюанс на жълтото. Те започнаха невинно – с чалгаджийки, съмнителни звезди от тв-реалита, залязващи естрадни и театрални величия. Постепенно обаче им се зародиха политически... да кажем, интереси. И ако използваме любимия източник на тези “разпространители на достоверна информация” - „Твърди се, че“ – някои звезди си плащали, за да се появяват в добра светлина, а някои политици са плащали, за да бъдат очерняни опонентите им.

Като заговорихме за източници, техните или нямат имена, а ако случайно посочат име, не е сигурно, че такова лице съществува.

„Твърдят нашенци... каза съседка... смятат колегите му... разказват очевидци...“

Съдбата на въпросните издания беше променлива – по-успешните ги изкупиха едни хора, някои се стопиха в небитието, други пък – току-що изплували оттам, получават за  рождения си ден гостенин като председателя на Народното събрание, например...  Защо ли? Защото примамват хората от властта с потенциална публика, търгуват с читатели, реални или не. Нашите политици са като провинциални госпожици - готови на всичко, за да си видят снимката, и два пъти повече готови, за да си изберат каква точно да им е снимката.

Да си представяте Обама да даде интервю на “Нешънъл Инкуайърър”?! Няма и да се случи. 

Но навремето сериозният политик Иван Костов даде пространно интервю пред “Уикенд” и с присъствието си легитимира не просто медията, все едно коя, а този тип “журналистика”. Воден навярно от идеята повече народ да разбере какво си говори с теменужките... Миналата седмица премиерът Бойко Борисов “ексклузивно” бе интервюиран от цитираните в началото разпространители на гнусотии. Меглена Кунева също гастролира там... и други знайни и недотам знайни политици.

Та този текст е за съучастниците. Тези, които рано или късно се превръщат в жертви. Но преди това са се подложили и са легитимирали въпросните “разпространители”. И без никаква жал ще кажа, че съучастниците са си заслужили да са жертви.

И те си знаят какво ги чака - защото помнят как за една нощ се превръщат от “тиква” в принц, ако са дошли на власт.  Но помнят и как ги връщат обратно в лехата... Борисов се жалваше под път и над път, че пред къщата му дебнат тв-екипи, но не му прави никакво впечатление, когато постъпват с други по този начин. Сега му е достатъчно, че той е “недосегаем”.

Ако ти си честен, свестен и нормален политик, не се хващаш на играта с “добри и лоши”, нямаш работа с разпространителите на смърдящи “новини”, все едно за кого са. Защото ти си следващият. И ако днес хората са видели интервюто ти в тази “медия”, защо утре да не й повярват, когато тя напише, че си бандит?

Лицемерието и глупавите сметки трябва да бъдат наказвани: що ще Реформаторският блок в телевизията на Делян Пеевски, че и плаща за това си присъствие? Нали го обвинява за всички злини в медиите и обществото? Какво правят “чистите” реформатори в помийни ями? Когато Кунева дава интервю за Ретро и ПИК, споделя ли вижданията им за журналистика?

Издателите на тези неща (поне видимите) обичат да се изживяват като значими личности, от които нещо зависи, които присъстват  в пространството. Някои страдат, ако не ги канят в телевизии, ако не ги зачитат публично. 

Затова начинът е един: Игнорирай! Иначе наливаш масло в огъня, на който после ще те пържат.

Ключови думи

Коментари

Деян

Нямам какво да кажа. Джамджиева е права. Браво!

denim58

Браво!#Ignorepikblitztelegrafmonitortrudstandart...И все пак си мисля, че не бива да си останат само с това!Нека и рекламодателите да ги игнорират и тогава, колко ще издържат?!

няма как да стане. Рекламодателите са им собствениците. Лафка да не рекламира в блиц, пик и т.н.? Идеята ти би била работеща в нормална пазарна икономика, а и не забравяй, че разпространението се държи от същите хора. Например в моя град няма никакъв начин да си намеря печатното издание на Клуб Зет

дебелян пеевский

Твърдоудрящ журнализъм, както биха казали колежките на жамжиева от The Daily Mail.

s.djam

Пеевский, пишете ми вярно името, както аз пиша вярно вашето. А Дейли Мейл е таблоид, но не лайнян парцал

:)

Жълтините и глупостите отклоняват вниманието от проблемите. Реформи - нула, подправени избирателни протоколи - много, опраскани сте изцяло и вонящите плясъци в блатото ви се привиждат като движение.

гп

Поздравления. Достатъчно точно. И с хъс.

сеп

Току що хвърлих поглед на въпросния парцал.Днес са като ощипани госпожици.

тука е така

Пълни глупости Г-жо Джамджиева,Игнорирахме ли Волен преди,игнорирахме.Това спря ли го да се стигне до тук-НЕ,НЕ и пак НЕ! Игнорираме ли политиката ние българите,Игнорираме я!А това нещо помага ли ни-НЕ,НЕ и пак НЕ! Колкото повече игнорираш толкова повече ПОЗВОЛЯВАШ нещо да се случва,за това българина ще бъде БЕДЕН и ПРОЗТ,защото игнорира,че мафията се стреля и убива,игнорира че се правят реформи,игнорира че го мамят по избори.Той винаги ИГНОРИРА!Та за това резултата в Булгаристан е ТАКЪВ!В Румъния ИГНОРИРАТ ли Корупцията,правеха и то доста успешно,ПРЕДИ!Сега като не я ИГНОРИРАТ,по-добре ли е - ДА!Ръст от 4-5-6%,падане на ДДС на храни-означава повече покупки за хората!Ето ви,бях ви писал преди че има закономерност между БВП и Корупция!Един Ром не може да направи поразийте,които един министър и депутат могат!Сори ама изобщо не съм съгласен!В момента БТВ и НОВА игнорират ли БИВОЛ-игнорират го,Радан игнорира ли Бивол,игнорира.Еми щом сте ОК сега,ще ви питам ако ви затворят медията след време,ако се сопнете на грешните хора,тогава трябва ли да се ИГНОРИРАМЕ?

s.djam

май говорим за съвсем различни неща

socialen

Затова четете clubz!

роско

Па ако може да четем теб по-рядко - ухуууууууууууууу.... само ни вмирисваш обстановката

Пълни глупости! Съшито с бели конци и пълно с лъжи.

Стъкларов

Джамджиева, по-кротко...Помним ти вярната служба при агент Бор, помним и съпруга ти какви ги вършеше в БНР. От целия ти блудкаж разбрах,че пак Костов е виновен. Ей как не се понаучихте бе, много сте тъпи.

итака

стъкларов, само толкова ли можеш? Слабо, стъкларов, слабо.

Аз

Кажи как пиеше в Труд, а дъщеря ти се самоуби

Как може изроди като теб въобще да се раждат, ти си пълен нещастник!

До г-жа Джамджиева

Мисля, че модераторите ви решително трябва да се намесват при подобни гнусни и абсурдни коментари. Не трябва да позволявате на Недялко Недялков да си провежда малоумните тролски сборища във форума ви. Аз лично съм за строга хигиена!

denim58

Троловете, марш в пиг,близ,труд...

Ина

Човече, колко ли трябва да си нещастен и тъп, за да си толкова отвратителен. Как се гледаш в огледалото, чудя се.

/Не/Развеселен

потрес

До анонимното прасе

Идиот. По партийна линия ли си дошъл да грацаш?

Внимавай!

Един направи това, което правиш ти. Умря. И никой не разбра от какво.

Пак аз

Ти си го поиска

Ха

Започваме след ден

Не се прави виенски бал в кочина,щото е мръсно и населено с прасета.Не се дават важни интервюта в гнусарски медии,щото са мръсни и ги ползват прасетата.А на свинките им трябва помия, не акъл.Та наистина е нужна медийна хигиена, че инак язък за белия костум.

socialen

Как не ви е срам да обиждате жената! Четете статията и коментирайте нея, а не авторката и, байганьовци! Лични коментари нямат място!

Асоциален

(национал)Социалистче, др. Гьобелс знаеш ли колко блестящи статии е написал?

Деница

Очаквайте лайномета гж. Джамджиева. Прекрасен анализ.

Вие сте същите рецитатори на съмнителни и особено достоверни западни и украински партенки. Които от своя страна цитират един "свободен" сириец "очевидец" от Ковънтри. Или брътвежите на Петро. Или каквото и да било от съмнителни източници, но звучащо гака както ви се иска дъ бъде.

Цацаров

Вече НИдялко заплашва автора ....

Атанас

Службата при агент Бор е клеймо, което ще Ви тежи, г-жо Джамджиева. Иначе не мога да не Ви поздравя за тази статия. В десетката е, имате моите почитания!

s.djam

Атанасе, не се срамувам от нито една своя дума, написана в "Труд". Колкото до "службата", човек се учи от всичко

Госпожо Джамджиева, не беше толкова отдавна времето, когато лижехте и задника, и някои други работи на Тошо Тошев. Сега явно правите същото с Огнян Донев. Е, как да ви вярва човек. Колкото и искрена да сте, не можете да убедите нормалните хора в правотата си. Така че си кютайте по-кротко. А най-добре да изчезнете от професията, защото такива като вас я съсипаха.

Атанас

Ето такива мнения, като твоето съспиват всяка истина, защото независимо какво е CV-то на Джамджиева, гореизложеното е неуспорим факт. Но ти си лаеш, керванът си върви, а Бой и Кой ни управляват, крадат и манипулират дружно.

s.djam

Хей, ти, смееш ли да кажеш кой си, за да те съдя? Или така ти е удобно - да си кюташ анонимно

Импала

В ПИК никога няма да вляза да чета, ако не беше скоростта с която пускат новини - верно повечето са глупости, повечето се оказват пълни измислици, или са така преведени че предизвикват само смях и забава. Ето сега в момента от 10:02 до 10:32 имат 10 новини. За обидите дето сипят за Плевнелиев, Радан, Москов - на толкова ниско ниво са, че не знам някой изобщо връзва ли им се - комедия някаква. Изпипаните манипулатори са в медиите с претенции. Например в Дневник. Там ще ти сервират половината истина, гарнирана със "статистика" и щипка черна символика. Лично на мен, те са ми по-гнусни.

роско

Баце, тея такива като тебе търсят...... Балъци. Да им кликаш на сайтчето.... И как ще разбереш кое е истинска новина, или поредния памперс на дебелия гъз? Баси логиката! Това са медии за нискоинтелигентни люде, малко скандал, екслузивно, само за ПИГ..... Чети си ги и гласувай за Бойко, заеби!

;)

Ооо ама какви "жертви"!? Кой искаше да е пидал и да е умен.

радо

Виждам,че тука са дежурни Петьо и Недялко.Предполагам можеби и лично.

Десен

Мисля, че РБ трябва да се преименува само на Б или на Б.Б.. реформаторите ми не на гледни! Що не казахте, че за едното лапа не се явявате на избори. Ама ние сме тъпи да ви гласунаме

dobroutro

Статия по тъчлинията, с леки подли намеци за този и онзи. Малко ку...ски, с извенение.

роско

Няма какво да се извиняваш, тя е професионалист. Не казва колко хвалят Боцето вече не помня колко години, ама виждаш ли, Костов яде деца. Заеби, минала е през школата на борчето. Не споменава и колко ни изтръпваха краката по протести, а ни наричаха какви ли не. Според мен тя легитимира този тип журналистика, обвинявайки някакви си, които били давали интервюта там.... и не насърчава хората да ги съдят, щото отнемало 7-8 години, вместо да оплюе съдебната система. Тая е професионална..... как го беше казал по-горе.... джурналистка :-) Клуб Z, подбирайте ги малко тея автори, бре. Със стари курви - нов бардак - не става................

роско

Според мен тя легитимира този тип журналистика, обвинявайки някакви си, които били давали интервюта там.... и не насърчава хората да ги съдят, щото отнемало 7-8 години, вместо да оплюе съдебната система. Тая е професионална........ джурналистка :-) Клуб Z, подбирайте ги малко тея автори, бре. Със стари курви - нов бардак - не става................

s.djam

Ти май не си много умен. Не съм просто автор на Клуб Z - вземи прочети. И по-добре стари курви, отколкото нови тъпаци

КрЪвното

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

цеца

Като протеже на комунистически милиционери, Джамджиева изпълняваше ролята на лайномет в Труд, а днес вече преподава лекции по морал.

всичко тече, всичко се променя, според който плаща ;)

Сачмата

Да, прав е Кънев.Много са тъпи, след като арсенала им не е мръднал вече 25 години.По същия начин в началото на прехода пишеха, че Филип Димитров гей, а Йордан Соколов си лакирал ноктите.Същите перверзни хора превърнаха журналистиката в клоака.

И защо трябва непременно да бъде намесван и Бойко Борисов? "Борисов се жалваше под път и над път, че пред къщата му дебнат тв-екипи, но не му прави никакво впечатление, когато постъпват с други по този начин. Сега му е достатъчно, че той е “недосегаем”." Него някой "журналист с чиста съвест" защити ли го, когато го тормозеха - ей така, от принципни съображения? Радан събра електорат с говорене срещу Борисов. А сега, видите ли, Борисов трябвало да го защитава. От какво? Защото казаха на Радан публично, че е гей? Нали не беше срамно да си гей, какви нападки, какви атаки?

Sleid

Щото Бойко даде интервю пред ПИК миналата седмица. И не е въпрос дали Радан е гей или не - дори той не си направи труда да отрича или потвърждава. Въпросът е в селянията и лайняната преса.

tibia

Ако си свестен журналист, също игнорираш, г-жо Джамджиева. Това обаче е по принцип и не важи за нас. Когато се случва това, което се случва сега, не бива да заемаш страна. Противостоиш /пречиш/ без да правиш стъпка встрани и назад, без да минаваш в нечий отбор. Кадърните срещу мърлячите. Всички мърлячи! Аз това чакам да видя. Нямам обаче особена надежда, защото сме си все в локвата при "моят олигарх е по-добър от твоя". Е, време е значи и управляващата коалиция да се вземе в ръце и да си има....телевизия! Давам си сметка, че за БНТ това ще бъде голямо сътресение. 65 милиона на година за безплатна реклама на прашасали НДСВ-ейци, безработни адвокати, партийни лидери с 0,05 обществено доверие, червени семейни приятели, бивши съученици и състуденти с по два-три фалита, ама с големи усти, страстна продуцентска целувка за ЦСКА от "В" група всеки ден и часът и мястото на срещата да е във фейсбук, е прекалено скъпо! Може и да не е демократично и да се налага рязко да завиват и да им се плаче, но е съвсем в духа на днешния ден. Ако не бъде категорично спряна днешната ляво-либерално-каналджийска порнография, с такива като Джон Джихадиста няма да живеем на един етаж - той ще живее в нашата къща, а ние в общи гробове! На война като на конкурс за красота. Всичко извън първото място, е тежка загуба!

о боже

Светла какви "големи проблеми" нищи, на фона на случващото се, това е огромен проблем. Боже, слез си прибери вересиите!

s.djam

о боже, материалът е написан преди "случващото се". При малко грамотност се вижда дата и час

Стъкларова

Чудесен материал. Много от сериозно пишещите тук са си задавали тези въпроси и се радвам, че Клубът на практика започва разговор за хигиената /в който и смисъл да я разбира всеки/. Дано не е първа и последна тази статия.

Крис

Браво,г-жо Джжамджиева!

Съгласна съм с Вас г-жо Джамджиева

Невероятно е , найстина трябва да дойде време когато някой Политик или групичка от тази порода да се изнесат от Ръководните им постове със скороста на светлината. Недопустимо при направени фатални грешки с едно извинение да оправдава виновността си , а хората да плащат за тях! Баста на лицемерието на Куневи и там разни други марионетки там.

Ей много ви е на сърце тоя Раданчо бе! Ами нали самия той каза че се гордеел ,че чичо му е гей ,значи не би трябвало да се обижда от това

Вяра

Честни и умни българи, разберете че кандидатите за политици са твърде малко защото щом се появи нещо по качествено ХИЕНИТЕ веднага се нахвърлят върху него. Трябва всички да излезем на улицата и да кажев НЕ... на КОЙ. КОЙ ако не отиде в затвора ще бъде все така...

tibia

Вяра, политиците са едва на трето място като виновници за отвратителната ни житейска и професионална среда. Ами направи сметка - за 26 години депутати, министри и партийни лидери са били над 2000 човека! И сега постави срещу тях такива като Дайнов, Блъсков, Райчев, Тошев, Стойчев, Мирчев...Направи ги 100 и си спомни, че те са едни и същи вече 26 години. Значи политиците се сменяха - БСП, СДС, ДПС, НДСВ и кой ли още не. Сменяме ги, а ставаше по-лошо. Даже имахме цар за премиер! И не, и не! Значи не сменяме когото трябва. Точно така, позна, тези 100-ината са за смяна. Там е вирусът, бацилът, бактерия, заразата. Те презират политиците, защото ги смятат за смотаняци и провинциални тъпанари, но "работят" за тях. Взимат хубави пари, за да ги учат, че не е важно какво се е случило, а как изглежда! Лъжа, същата като на телефонните измамници, че и по-голяма. Някои отбрани и отлежали медии, НПО-та, пиар агенции, рекламисти и подобни държат изключителните права за безобразния ни и провален преход. Разговорът с тези популярни злосторници все един ден ще се състои. Според мене време му е! А да, на второто място е чалгата. Най-големите й почитатели са професори пияндета, ама ги е срам да си кажат колко са им душата такива като Луна и Азис и само на джаз, черна музика и рок балади ги избива!

cos

Дайнов, Блъсков, Райчев, Тошев, Стойчев, Мирчев... също не са основните виновници, а само марионетки. Хайде да махнем Златев&сие да решават политиката и икономиката. А най резултатно ще бъде да махнем влиянието на Русия и Турция. Моето мнение е, че без силна външна помощ това не е по силите на народа ни.

Ощавен маркиз

Чак днеска прочетох „Кой е виновен…” на уважаемата г-жа Джамджиева. Доволен съм. Истина е, че блъсковщината, недодялковщината, сраснали се лижещо и лайнометно с огромния магнатен дебелмамин /и чича си султандоганов/ задник, ТРЕБЕ ДА БЪДАТ ШИРОКО ГРАЖДАНСКИ ИГНОРИРАНИ. Но просто не ми се верва, тва да помогне с нещо. Тез оперативно интересни, вехти и по-младобузи, лица са голема говняр-машинария сотвориле, и от едната й страна винаги влизат едни голями паре, а от другата обилен и отровно-парфюмиран медиен продукт за булгар-калпаци, вкл. и за представители на средната класичка и средната ни интелигенцийка. Че то, една петилетка веке СЕМ и уважаемият Жоро Папионката не могат да озаптят един дребнечек евразист Петка Волжкин, на една ми нищо и никаква бюджетна заплатка, та тез яки и пълни тембели ли ше плашим с … демократски толерастен кренвирш…Па и само те ли са?!... Самият мощен лидер Борисов продължава да се чуди и мае, наистина, кат му обърнаха имидж-листа от меката и белата страничка на черната и миризливата, и ГО СВАЛИХА от аурно-властовите висоти през зимата на 2013-та, дъл ши могат пак да му спретнат същото. Ми, да се чуди, ако смета че лайняната агентурно-медийна стомна веке се счупила… Но тя не се е. Както върви, ше требе да има и втора свал/ян/ка, и чак на третия път да спрем да се маем. Винаги съм се чудил и язе, защо базбая ми ти, придобили авторитет и работещи на полза роду, бг-политици, не се доверяват главно на разумния, по-задълбоченечък гражданско-читателски-зрителски избор, а търсят масовото „информационно густо”. Рано или късно тва ги вкарва в „авто-моргата”. Чалга-пиар-медийните жълтури вкус и памет за мощни и вършили добра работа полит-марки немат. Днеска ти цъкат с език и те осветяват с прожекторя, утре си у леярната, без значение, москвич ли си бил или ролс-ройс.

DogWoman

Напълно съм съгласна с написаното от г-жа Джамджиева.

Наблюдател

Недялко Недялков и Мартин Радославов имат патент - създадоха фабрика, която пресова лайна, увива ги в станиол и ги продава за шоколад. Това, че на хората този шоколад им харесва и се облизват за още, си е техен проблем - както казваше Радой: "Българският народ е малък, но затова пък много прост". Недялко и сие обаче искат легитимация - те са шоколадови барони, търсещи вече високите етажи. Това е все едно хора със сини дочени дрехи, излезли от канализацията и омазани с лайна, да отидат на светски прием, за до отъркат рамене с елита. Всеки елит би се погнусил и би повикал охраната. Нашият обаче не е толкова злобен - в края на краищата шоколадът не мирише, нали? Могат да намажат и те нещо... Джамджиева е абсолютно права за всичко, което е споделила, освен едно - игнорирането на лайнярите не решава проблема - това е толстоистка позиция, която няма да доведе доникъде. Просто трябва бърза и ефективна съдебна система, за да усетят недялковците силната болка отзад и да си отидат на мястото.

s.djam

Вероятно зле съм се изразила - имах предвид политиците, които уважават поне малко себе си, да игнорират подобни клоаки, тоест, да не ги удостояват с присъствието си. А не че не трябва да бъдат съдени при всеки даден повод.

Нинов

Джамджиева, ти трябваше да напуснеш журналистиката след скайп разговора ти с Донев! Недялко Недялков те извади на бял свят и ти сега си отмъщаваш! Няма да стане!

s.djam

:-)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.