В разгара на компроматната война във Велико Търново и Варна, за която Реформаторският блок обвинява коалиционния си партньор ГЕРБ, се появи нов материал - този път срещу кандидата на коалиция, в която участва и Блокът, за кмет в Свищов. Всъщност става въпрос за нов стар видеоклип, който шества из YouTube от години, но "осъвременен" от друг ракурс специално за Местни избори' 2015.

На видеото се вижда настоящият градоначалник, борещ се за пети мандат - Станислав Благов, който празнува на една маса със скандалния бивш вече ректор на Свищовския университет Величко Адамов и с т. нар. кадровик на съдебната власт Красьо Черничкия.

Видеото е качено на дата 13 октомври от човек, подписал се като Бисер Христов, с коментара: "Красьо Черничкия, кметът Благов и Величко Адамов пердашат чалга!" Същото лице е публикувало клипове за академията в сайта за видеосподеляне и преди.


Видимо кадрите не са от днес, съдейки по коледната украса (освен ако някой не я оставя да краси помещението целогодишно). Последното много сходно с това видео, но снимано в друг момент, бе публикувано в YouTube на 20 март 2011 г. от лице с никнейма dragod1971 и текст: "Запис на оргия с млади момичета на кмета на Свищов Станислав Благов (в центъра), Красьо Черния и скандалния ректор на Свищовската Академия Величко Адамов ( един до друг в края на масата)".

Пред "Дневник" Станислав Благов потвърди, че кадрите са автентични, но уточни, че най-вероятно са заснети преди 7-8 години, на празника на студентите 8 декември.  По думите му той участвал като кмет по покана на студенти.

"Присъства цялото академично ръководство. Винаги съм се отзовавал на покани на студенти - това е по протокол и по задължение. Не намирам нищо ненормално", каза Благов.

Според него публикуването на старо видео в кампанията за сегашните местни избори е черен пиар, който цели да покаже, че той е бил част от тенденцията на управлението на Величко Адамов на Свищовската академия. "Разразява се една вълна от пиар срещу кандидати на Реформаторския блок", каза още той и уточни, че няма представа кой е публикувал старите кадри, но целта е ясна.