Миналия кръг в "А" група бяха спрени две серии - победната на "Левски" и поредицата от загуби на "Литекс". Днес (33-и кръг) тенденцията продължи - "Литекс" победи "Левски" на "Герена" и дръпна с цели 11 точки на "сините" в класирането, като "оранжевите" вече са втори с 64 пункта. Това бе едва трета победа на "Литекс" като гост на "Левски" в цялата история на шампионата. Домакините пък записаха негативен рекорд. За пръв път в стогодишното си съществуване "сините" натрупаха 11 загуби в рамките на един сезон.

Като цяло гостите играха по-добре, а и са далеч по-добрият от двата отбора през целия сезон, и заслужено се поздравиха с победата.

Старши треньорът на "Литекс" Миодраг Йешич се закани преди мача, че пак ще бие "Левски" на "Герена" (правил го е два пъти преди това) и удържа на обещанието си. В 42-ата мин гостите водеха вече с 2:0 след голове на Ваюши и Руменов, но в самия край на полувремето Мисяк върна един гол. През втората част не паднаха нови попадения и така "Литекс" си тръгна за Ловеч с много ценни три точки в своя актив, които го стабилизираха в Топ 3. "Оранжевите" много трудно ще бъдат изместени от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири наесен, тъй като имат десет точки преднина пред четвъртия "Ботев" Пловдив и 11 пред петия "Левски". "Литекс" запази и минималните си, но все пак шансове за титлата с победата днес.

"Левски" пък почти загуби надежда за участие в евротурнирите. "Сините" отпаднаха от турнира за Купата на България и ще трябва да се надяват на чудо, за да стопят голямата разлика до челната тройка в първенството. Но може би за клуба е по-добре да пропусне участие в Европа, за да може да се фокусира изцяло върху изграждането на чисто нов отбор от следващия сезон, когато Георги Иванов-Гонзо ще се завърне в клуба с цялата спортно-техническа власт.