Професионалният протестиращ, по-известен предимно като провокатор - Бисер Миланов-Петното, е кандидат за кмет на Русе. Номинацията му, издигната от инициативен комитет, вече е одобрена от Общинската избирателна комисия, предаде Дарик.

Миланов се е опитал да регистрира и листа за общински съветници, но тя не е била приета, защото по закон такова право не се полага на издигнати от инициативни комитети.

Петното е добре известен познайник на полицията и протестиращите срещу кабинета  „Орешарски”. Той бе неколкократно задържан от силите на реда по време на протестите заради опитите му да провокира насилие и саботаж на първата пресконференция на „Протестна мрежа“. Тогава отново бе изведен от полиция. Направи и опит да нахлуе в БНТ по примера на лидера на „Атака” Волен Сидеров, но той бе предотвратен.

Бисер Миланов е представител на гражданско движение „Свобода“. Той е рецидивист със стабилен стаж като затворник – има 7 присъди, част от тях ефективни. Първата е получил за кражба още 18-годишен. Последно през 2010 г. съдът в Самоков му е наложил 6 месеца пробация за шофиране в пияно състояние. И в момента той има няколко висящи дела.