МИРОСЛАВ МИЛКОВ
Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

Ключовият закон "Антикорупция" не беше приет при гласуването му в парламента, тъй като партньорите на ГЕРБ и РБ- АБВ и ПФ не го подкрепиха. 

По този повод се е провела светкавична среща между Меглена Кунева, Радан Кънев, Георги Първанов и Валери Симеонов. 

- Защо не приехте закона на Кунева? Нали сте част от управляващото мнозинство? Или пък сте част от прокорупционното мнозинство? - обърнал се Кънев към Първанов и Валери Симеонов.

- Пари ли искате, за да подкрепите "Антикорупция"? - продължил Кънев и като на пресконференция на Сеп Блатер започнал да хвърля банкноти навсякъде. 

Тогава Георги Първанов и Валери Симеонов се навели, събрали парите и след една минута казали в един глас: 

- Не стигат! 

* * *

Министърът на икономиката Божидар Лукарски блесна с гениално откритие - в телевизионно интервю той заяви, че цените на горивата в България са високи, защото страната ни не добива петрол. 

По повод на това изказване Бойко Борисов засне клип, в който думите на премиера са с намигване към Божидар Лукарски:

- Погледнете него. Сега погледнете мен. Сега пак него и отново мен. Той не изглежда като мен, но поне може да си бръщолеви за горивата като мен. А аз съм на "Фалкон".

* * *

дравната комисия в Народното събрание отхвърли важния параграф от реформите на министър Москов, според който НЗОК се задължаваше да сключва договори само с лечебни заведения, които осигуряват комплексно обслужване. 

Бесен министър Москов отишъл при премиера Борисов и му казал:

- Бойко, казах го пред медиите, казвам го и пред теб - ще се боря с всички сили този параграф да бъде приет. Даже се обзалагам на една бутилка уиски, че ще успея да го прокарам!

- Ех, Москов, с твоите басове наистина си решил да ме пропиеш!

* * *

Тази седмица беше доста натоварена за лидерите на Реформаторския блок. Първо те се скараха помежду си, после се разбраха да се явят с единна регистрация на изборите, след това заплашиха, че ще напуснат управляващата коалиция заради отхвърления закон "Антикорупция", а накрая заявиха, че правителството е стабилно. 

И най най-накрая всички вкупом отидоха да погалят кавказкия вълкодав Чарли.

* * *

Кирил Йорданов се кандидатира отново за кмет на Варна.

Жан Виденов пък обмисля да се кандидатира за министър-председател.

* * *

България загуби с 0:1 от Норвегия ключовата евроквалификация по футбол. Така норвежците, които допреди няколко години побеждавахме с лекота, вече окончателно са по-добри на футбол от нас. Утехата е, че нашите национали по футбол пък са по-добри от норвежките си колеги на ски и биатлон!

* * *

Президентът на БФС Борислав Михайлов решил да удави мъката от загубата срещу скандинавците, влязъл в едно заведение и си поръчал... "Водка с утеха" на Преслава. 

* * *

Димитър Бербатов подписа договор с гръцкия ПАОК (Солун) и според информации в медиите заплатата на футболиста ще е около 2 милиона евро на година. Това е добрата новина. Лошата е, че според контракта Бербатов ще може да тегли максимум по 60 евро на ден.

* * *

На закрито заседание на Министерски съвет е било взето решение бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев да стане консул в Солун. С това сензационно решение Бойко Борисов доказа, че е не по-малко успешен агент от Емил Данчев, който пласира Бербатов пак там.

* * *

фициално стана ясно, че Димитър Бербатов ще играе с номер 10 в Солун. Неофициално пък се коментира, че Владимир Писанчев е изпратен в Солун, защото игра за номер 10.

* * *

Самолет за Турция се приземи аварийно на летище "София" след като пияна британка буйства на борда на машината.
Впоследствие се оказа, че самолетът се е приземил аварийно не заради пияна британка, а заради Волен Сидеров, който в този момент се мислел за пияна британка. 

* * *

През седмицата стана известно, че 25-годишната бразилска кметица Лидиане Лейте управлява по чата, тъй като се укрива от полицията, която иска да я задържи за присвояване на публични средства.

Ноу-хауто на бразилската кметица толкова много се харесало на големите български партии, че те вече търсили начин как да подменят въпроса на президента за референдума и още наесен електоратът да бъде питан само по следния въпрос: "Подкрепяте ли да може да се управлява и дистанционно по електронен и мобилен път?"

* * *

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона поиска папа Франциск да го венчае с 24-годишната му годеница Росио Олива. 
Ватиканът е готов да извърши венчавката и дори ще държи в течение всички римляни за нейния развой. Ако Марадона и Олива си кажат "да" пред папата, над Ватикана вместо емблематичния бял дим ще се разнесе бял прах. 

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"