Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) може да бъде продадена накуп с нейните кредити, имоти и всичко друго, което е останало от някога четвъртата по активи банка в България.

Синдиците на затворената банка КТБ са изпратили покани до три дружества за предоставяне на писмени оферти за изготвяне на оценка на вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността на банката, като вече са и получили предложения от тях, показва отчетът им за второто тримесечие на 2015 г., публикуван на сайта на Българската фондова борса.

Възможността затворена банка да бъде продадена като съвкупност чрез публична продан вместо поотделно да се разпродават собствеността и вземанията ѝ, е предвидена в Закона за банковата несъстоятелност. Юристи смятат, че по този начин процесът по осребряване на нейните активи ще приключи много по-бързо, отколкото да се продава "на парче", като така във Фонда за гарантиране на влоговете в банките ще влязат по-бързо средства, след като от декември м.г. досега той е изплатил над 3,6 млрд. лв. на гарантираните вложители.

Подобна процедура не е новост - тя беше използвана и при продажбата на фалиралата през 1996 г. Първа частна банка, за чиито активи през 2000 г. компанията с люксембургски собственик "Йорсет Холдингс България" брои 14,820 млн. лева.

Иначе процесът по изплащане на кредитите в КТБ върви, показва отчетът на синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев. През второто тримесечие в касите на затворената институция са постъпили 5 957 180,96 лв. като резултат от доброволно плащане на задължения към нея.

В същото време на 129 кредитополучатели синдиците са изпратени покани за предсрочна изискуемост, срещу 41 кредитополучатели са предприети действия по предявяване на вземания, присъединяване към или подаване на на молби за започване на производства по несъстоятелност, а срещу 5 кредитополучатели са започнати изпълнителни производства, показва тримесечният отчет.

 

Ключови думи

Коментари

ass

И обрaнa тaя бaнкa имa още зa цицaне!

Бойко, благодарим ти, че я създаде и ограби! Да те е*а у банкенското недоносче!

Атанас

.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.