Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

... Така започваше една българска рецепта как се дресира куче. И завършваше: „... и никаква телевизия!“ Както са я подкарали с журналистите, първото и третото са налице, стригането вече сме го играли, а телевизията... И на нея ще и дойде редът да угасне, вервайте. Поне в относително свободния ѝ вид.

Докато врачките в сутрешния блок още отгатваха кой е подпалил колата на Генка Шикерова, се разбра, че има пребит млад журналист в „Пирогов“. Знам, знам... Ще ми кажете, че непрекъснато ви занимаваме със себе си. Не – помислете дали ви занимаваме със себе си, или ви занимаваме с вас. С вашето, долкото то е и наше, бъдеще... И пак ще си приказваме.

Не е важно дали човекът се казва Генка, Явор или Крум - ако не разбираш, че това са удари срещу теб, ти си просто тъп. Ако това дори те радва, ти си тъп идиот. И си заслужаваш съдбата на роб.

Да, „ЖУРНАЛЯТА“ сме много гадни. Когато детето ти не е болно от нещо много тежко, а държавните хрантутници са си купили мерцедеси с парите за лечението му – тогава можеш да си позволиш лукса да сме гадни. Псувай тая пасмина по форумите! Когато не ти е спрян токът неправомерно, не те е измамил някой дебеловрат давател на бързи кредити, съдията не ти е присъдил „криво“ – сме гадни. Когато ти е широко около врата, сме „пУмЯри“ - да, и това съм чел. Попържай на воля, питай колко пари взима бременната Генка Шикерова (сякаш ти си ѝ ги заслужил!) и как точно е паркирала... 
Когато е налице – не дай, Боже, някое от горните и още 1000 възможни обстоятелства, изведнъж ставаме добри и важни. И да отречете горното, означава да отречете, че в тази държава има чудовищен дефицит на справедливост. Чиито метастази са така пръснати, че всеки плаче на нас. 
Заради него на мен лично ми е звъняла баба през нощта да дойдем да ѝ включим бушона... Ние, репортерите.

И заради този дефицит този 25-годишен колега каза, че дори няма да подава жалба срещу биячите. Защото иска някой ден да пораснат и отново да са заедно на стадиона. А той явно вече е пораснал, за да го каже.
А вие пораснахте ли? 

Ключови думи

Коментари

Незнайка

Звънят ви. И пак ще звънят. Защото се изживявате и представяте като последна инстанция, от която зависят всички неща. Проумейте, че основната ви задача е да ИНФОРМИРАТЕ, а не да класифицирате и посочвате назидателно. "Четвърта" власт го измислихте също вие, журналистите, за да придадете тежест на съсловието си. Няма лошо, но го заслужете. И не ревете гръмогласно при всеки неуспех. Нали пожарникарите не излизат на протести, че техни колеги обгарят в пламъците - това им е професията. И освен известност, почести, слава и пари, тя носи понякога и беди.

брат'чедката колежка

Брат'чед, категорично отказвам да чета вестници, по разбираеми причини (малко в повече ще ми дойдат ако И ги чета, освен че ми минават всички снимки и графики през ръцете), ооообаче редовно те чета (вече) тук! Малко ме е срам да си призная чак сега, че пишеш страхотно! Направо съм се "абонирала" за твоите статии!!! Е, както се казва по-добре късно, отколкото никога ;-) Здр.

До незнайка , недоумка

Виж незнакомке, ти явно си от онези хора, които Стефан е обрисувал чного точно. Вечно недоволни, псуващи всяка гилдия. Чудя се изобщо защо такива хора четат нещо било то на хартия или на екрана на монитора, написано от ръката на журналист. По-добре не чети, живей си еснафски и псуй. А Стефан, той е безспорен и невероятен автор. Дай Боже повече повече освободени като него писачи.

Index

Да, веднага повервах че 25 годишния колега няма да подава жалба от любов към пълните стадиони и българската публика... Стана ми едно такова умилително и просълзително...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.