Поетът Йордан Ефтимов е новият носител на наградата в литературния конкурс „Христо Фотев” в Бургас. Обявяването на наградите стана на церемония в драматичния театър „Адриана Будевска”. Победителят получи и кеш от зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева - 2000 лв., с които може да финансира свой следващ проект. А може и да не го финансира.

Йордан Ефтимов изпревари на правата преди финала други двама от номинираните поети, които получиха утешителните награди: Едвин Сугарев за „Сезонът на прашилото” и Сашо Серафимов за „Старците умират в края на света”. Най-добрата стихосбирка - в случая "Сърцето не е създател" на преподавателя в НБУ и д-р на филологическите науки Ефтимов - бе избрана от жури в състав: Руслан Карагьозов, Роза Боянова, Иван Сухиванов, Георги Ингилизов и Рада Панчовска.

Официалната церемония започна със спектакъл по стихове на самия Христо Фотев. В нея участваха проф. Михаил Неделчев и видния бургазлия Недялко Йорданов. В борбата за името на Фотев в кавички и скромната сума в левове се бяха включили около 130 автори с около 140 стихосбирки, сред тях и доста именити български поети.