В дербито на 29-ия кръг на „А“ група лидерът „Лудогорец“ взе изключително ценна победа като гост на ЦСКА с 1:0 и дръпна с шест точки на върха в класирането пред „Литекс“. „Армейците“ пък са трети, но вече без почти никакви шансове за титлата.

В типичния си стил Стойчо Младенов се опита да затвори мача и, ако може, да излъже съперника. Само че съперникът излъга Стойчо Младенов. А съперникът също се казва Стойчо, само че Стоев. Наставникът на „Лудогорец“ в крайна сметка надхитри своя съименник. Единственият гол в срещата падна в 77-ата минута и бе дело на Дани Абало.

Любопитното е, че „орлите“ са единственият отбор този сезон, успял да вкара гол на „Армията“. През есента „зелените“ биха с 2:0 в Парка на свободата.

Топ 3 на класирането изглежда така: „Лудогорец“ – 64 точки, „Литекс“ – 58, ЦСКА – 54.

„Ботев“ Пловдив и „Черно море“ завършиха наравно 1:1, като това е пореден слаб резултат за „канарчетата“, а „моряците“ затвърдиха тенденцията през този сезон да взимат доста точки от лидерите. Двубоят бе и сблъсък между старши треньорите Станимир Стоилов („Ботев“) и Георги Иванов-Гонзо („Черно море“), които нищо чудно от следващия сезон да водят „Левски“ в тандем, като Мъри ще бъде наставник, а Гладиатора – спортен директор.

След хикса „жълто-черните“ остават четвърти с 50 точки, а „Черно море“ се изкачи до шестата позиция с 46.

В други мачове от кръга „Локомотив“ София и „Берое“ завършиха без голове, а в битката между на практика вече изпадналите „Пирин“ Гоце Делчев взе гостуването си на „Любимец“ с 2:1. Двата отбора имат по 18 точки.