Нескопосан компромат и фалшификат, нарече шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев тетрадката на охранителите на КТБ. В сканираните списъци многократно фигурира и неговото име.

Пред радио К2 шефът на финансовия регулатор заяви:

"В тази т. нар. тетрадка или "списък за гости" има заличени полета, моето име е нанасяно върху коригирани с коректор полета, има много странни неща от типа на срещи в събота и неделя, каквито аз никога не провеждам и това цялата държава го знае, има срещи на дати, в които аз отсъствам от София и от страната и т.н...  99% от това, където фигурира моето име, е абсолютен фалшификат, нескопосан компромат, сглобка, чиято основна цел е да бъда компрометиран аз и ръководената от мен институция".

В един от случаите било посочено, че е влязъл в сградата с охрана, каквато никога не е ползвал, а това по думите му потвърждава факта, че става въпрос за "едно активно мероприятие в стил Държавна сигурност и пълен фарс".

Според списъците, изпратени до медиите в четвъртък от името на мажоритарния собственик на фалиралата банка Цветан Василев (който отрече да е подателят им, но не опроверга съдържанието) Мавродиев е идвал в кабинета му 36 пъти като повечето срещи са след 17 ч и регулярно, през около седмица.

На 14 май пред Нова телевизия той каза: "Нямам намерение да влизам в оправдателен режим. Това е моята длъжностна характеристика и задължителна част от моята работа, както и от работата на всеки един финансов регулатор по света. А тя е да се среща с всички компании. Срещал съм се с г-н Василев - служебно, както в неговия офис, така и в сградата на Комисията за финансов надзор".

Помолен да коментира, че е деполитизиран като ръководител на Комисията за финансов надзор, след като беше сред авторите на икономическата програма, с която ГЕРБ спечели изборите през 2009 г., Мавродиев заяви:

"Г-н Борисов съм убеден, че знае и е напълно наясно с моята почтеност, както и цялата държава знае, че Стоян Мавродиев има две неща, които са безспорни – първо, дори и най-големите ми врагове не са оспорвали моя професионализъм и второ, никой никога до момента не си е позволявал да се съмнява, че Стоян Мавродиев може под някаква форма да е зависим или корумпиран. Аз се гордея с това, че съм почтен човек и точно поради това съм убеден, че г-н Борисов знае всички тези неща, тъй като сме работили дълги години заедно. Аз съм с гордо вдигнато чело и гледам напред и мога да кажа, гледайки в очите всеки един от вас журналистите и всеки един български гражданин, че КФН и аз честно, почтено, законосъобразно и без каквито и да е компромиси, изпълняваме своите законови функции".