Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

Русия е готова да нанесе ядрени удари, ако НАТО засили военното си присъствие в трите прибалтийски държави – Литва, Латвия и Естония. Шокиращото съобщение е на лондонския в. “Таймс”. Изданието се позовава на сигурен източник от американските тайни служби.

Според източника през март Путин е изпратил в Германия руски генерали, експерти от тайните служби, за поверителна среща с техни колеги от САЩ. Преди да заминат за Германия, емисарите на Кремъл са били инструктирани лично от външния министър Сергей Лавров какво послание да отправят към Запада. Това изрично са подчертали руските генерали пред американските участници в разговора.

Той е обхващал широк обхват от възможни отговори на Русия на “провокациите на НАТО” – от ядрена конфронтация  до невоенни мерки, твърди “Таймс”. 

Изданието посочва, че всичко е било записвано от американските представители на силите за сигурност. Вън от съмнение е, че и емисарите на Кремъл са записвали. На срещата в Германия те са посочили, че Русия има най-малко три повода, при които би се стигнало до пряка конфронтация със САЩ, включително ядрена.

Крим: Русия ще реагира на всеки опит полуостровът да се върне на Украйна “решително, включително и с използване на ядрените си сили”.

Източна Украйна: Подкрепата на правителството в Киев от страна на натовски държави с оръжия ще се смята “като по-нататъшно настъпление на НАТО към руската граница”. При подобно поведение “руското население ще настоява за решителен отговор”.

Прибалтика: Според “Таймс” руската страна е изложила позиция, че в трите прибалтийски държави са налице “същите условия, както в Украйна, които са дали повод на Русия за активни действия”.

Както е известно, в Литва, Латвия и Естония, както и в Украйна, живеят много етнически руснаци.

Според източника на “Таймс” американските участници в тайната среща останали с убеждението, че въпреки сегашната си международна изолация и въпреки наложените санкции, Русия била готова на осъществяване на “балтийски опции”. Ставало въпрос за “мерки за дестабилизиране” и то такива, при които не би било възможно те да бъдат вменени във вина на Русия, както това е в Източна Украйна.

Литва, Латвия и Естония са членки на НАТО. Поради тази причина Москва не би изпратила войска и оръжия, а би приложила други средства – оказване на влияние върху рускоезичното население да се вдигне на бунт. Това не би дало повод на пакта за изпращане на войски в района. Руските генерали изразили ясно становище: “Ако това би станало, НАТО би се смятала като агресор спрямо руското малцинство в трите балтийски държави”. За САЩ подобна ситуация щяла да е далеч по-опасна, отколкото тази при кризата в Украйна.

Ясно е, че като членки на НАТО Литва, Латвия и Естония ще бъдат защитени от съюзниците в случай на военна заплаха и агресия. Това е записано в член 5 от договора. Ако Русия би нападнала държава членка на отбранителния съюз, то тогава това се приема като нападение срещу всички. Реакцията е ясна – военен отговор.

Русия не би допуснала това да стане. Ето защо сега залага на вътрешни размирици. Изключено е при такъв вариант да се стигне до намеса на съюзниците от пакта.

В Украйна е друго – тя не е членка на НАТО и това дава възможност руски въоръжени сили и тежки оръжия да пресичат границата.

След днешната публикация в “Таймс” германски и други западни експерти изразяват дълбоко съмнение, че Русия действително би рискувала горещ конфликт с държавите от НАТО. Според тях Путин нямал интерес от война със Запада. Размахването на ядрена заплаха било по-скоро отчаян ход. Путин бил наясно, че евентуален ядрен удар би означавал гибел и за Русия.

Ключови думи

Коментари

mutually assured destruction ядрена атака е изключена

...Той е обхващал широк обхват...Внимавайте с тавталогията.

ха ха

Хуйло плаши гаргите, ....

Аман от кокошките!

Четох, четох този скучен преразказ от няколко (цели 2!) немски издания с цитати от едно английско... и се чудех, защо туй тъпо нещо е наречено "мнение"? Чие, на Симона Русева? Е, ако Хуйло плаши гаргите, таз гарга ги разсмива.

Милен

Ядрената война на национално ниво не е вероятна по една много проста причина, същата, поради която се разминава и Карибската криза с Никита - това е единственият сценарий, при който "вождовете" стават фронтоваци, първите ракети ще са към Кремъл и Белия дом, а изстрелването им от подводници е непредотвратимо... А колкото по-луд диктатор си, толкова повече те е страх за собствената ти кожа, то е един вид условие за "успешна" диктаторска кариера

SRQBoyboy

Това вече сме го чули много пъти. Путлер да смени репертоара, че нещо взе да омръзва на всички. Освен това сегашният Таймс е далечен спомен от едновременшния, доста пожълтя, а и се движи доста назад с новините. В Германия вестниците, най-вече Билд и Билт ам зонтаг, се трепат да преписват със закъснение. Серизните материали излизат в Цайт, Франкфуртер Алгемайне и в Шпигел. А те не дрънкат ламарините толкова.

Българофил

Едно бързо сравнение между Русия и запада: Запад- гей паради; вихрещ се атеизъм; травестити; педераси; контрол над медиите и печата; марионетни правителства в държави в които има нещо от което запада се нуждае, но иска безплатно и съответно унищожаване на държавната икономика и подстрекателство за граждански войни (както е в България и както вече се случи в Украйна); манипулация и зомбификация на населението чрез телевизия, компютри, филми и игри, за да може да робува за хартийки които да изхранят семейството му; унищожаване и премахване на всички морални ценности; използват ни за почти безплатна работна ръка в целия запад(и се държат с нас като с цигани и боклуци) Русия- забранени гей паради; православно християнство; свобода на печата; не се нуждае от нищо защото има всичко в огромната държава; позволени са средствата за манипулация на запада, но са преработени на Руски език, за да нямат влияние върху деца и възрастни = само и единствено за забавление в свободното време, работят като нас, но почти всички могат да си позволят почти всичко; приветстват ни с усмивки и овации и ни привикват да учим безплатно в техни университети тъй като за тях сме "братя славяни"

д-р Петроff

Путин плаши гаргите с макетите на ракети.Бързо разполагане на ПРО от Прибалтика до Малко Търново и американски бази с ядрени ракети в България и Румъния за нашата безопастност. От разполагането на ПРО Путин го е страх най-много. Руските малцинства могат да се превърнат от пета колона в жив щтит срещу лудия.Ако тръгнат германците традиционно през юни на север, октомври ще се срещнем с китайците на Урал.Турция ще е там през Кавказ.Останалите живи руснаци ще са в резервати зад Полярният кръг.

...

Петрофффф! Лекувай се братче...

БЪЛГАРИН

Това са пълни глупости.Всички дрънкат оръжие, но никой няма да посегне към атома.

Деян

Путин не е всички. Той просто е един луд човек.

Ебаси глупостите. То верно че Путин е ченге, ама не е чак толкова тъп, че да започне война с НАТО. Обаче има друга опасност. Путин далеч не е толкова радикален колкото някои други около него, които се целят в поста му. Т.е. Путин е по-доброто зло, но ако дойде някой хардлайнер след да речем преврат, то тогава става страшно, а Путин с неговите действия определено мобилизира хардлайнерите.

Путин трябва да прати хардлайнерите в Сибир

Той просто е луд.

адада

Да та еба в разбирача изтръпнал !Кавал...

Луд ван Дал

Третата световна война между Русия/Китай и Запада ще започне от Арабския полуостров.

д-р Петроff

Колко наивно е да мислиш,че комунистически Китай ще си легне с капиталистическа Русия,а няма да я захапе смъртоносно и да си дръпне части от Сибир,защото други части ще са в Япония и САЩ. Но все пак трогателно е да си мислиш,че Русия ще има съюзници при една война....

Деян

То и Хитлер в началото не са го вземали на сериозно, а какво стана? На Путинова Русия трябва да се наложи пълно ембарго - и икономическо, и политическо. Вярно е, че руснаците си падат малко мазохисти, но като се изпразнят рафтовете на магазините, а паричките от експорта на нефта и газа намалеят драстично, щат не щат хората ще разберат, че не Запада и Америка, а президентът им е най-големия им враг. Вярно, това няма да стане без жертви, но пък в случая става дума за един луд политик и цената днес за неговото озаптяване, утре ще ни се вижда смешна, тъй като ще нарасне многократно.

дада

Да му ядеш уя на президента !

Пейзан

Миш-машът по-горе е УНИКАЛНА глупост!!!!

Дядо Йоцо

Да бе да!!Сигурен източник...Като онзи за ОМП в Ирак...Щом го казват американци и британци значи си е 100% лъжа!!!

Проблема с руските малцинства навремето е решаван като проблема с циганските малцинства и с еврейските такива... тези искат отново същото ли.... ами ще си го получат накрая....

spyslass

Ти си на съшото дереже,глупак, или мислиш 4е евврогей4етата много те имат за равен?

марийка

Абе, глупак ли си, идиот ли си, продажник ли си!? Ти не виждаш ли, че българите бяха превърнати в малцинство, в безгласни букви, в собствената си държава! Последните 25 години САЩ и ЕС упорито потъпкват държавния ни суверенитет, нашия президент се гърчи като червей в ролята си на главен портиер на републиката, полуобразованият премиер се чуди на кого да ни продаде, външния министър очевадно работи за чужди организации и интереси. Никога до сега държавата ни не е била в такава опасност от Освобождението от турско РОБСТВО!!!!!!!!!!!

сатана

Е, то това е ясно! Руския човек няма как да "козирува" на американските отрепки!

българин

А да яде американски хуманитарни помощи руският човек има ли как?

Радев

Ето защо Русия трябва да бъде поставена на колене! На земята!

дадад

На майка ти путката да бъде поставена на земята,ибрик !

тракиец

Русия,никой и никога не може постави на колене палячо !!! Тя войни не започва,а завършва в столиците на враговете си !!!

оная

Радев, нас ни поставиха на колене, щото сме мухльовци! И заради такива келемета и подлоги като теб! Толкова ли ти харесва да си роб на ЕС и САЩ!? Е, докато дишат такива робски мижитурки, народът ни ще страда! Продажници ниедни!

путинофоб

Пускай ракетите Путин! Да те видим какво ще правиш от бункера си гледайки унищожената земя! Да ти за защитиш Русия като унищожиш земята, много умно!

Константин

Тези надеждни американски тайни служби, като източник на информация са нищо повече от Гошо от Почивка. По смотана статия от Таймс не бях чел, но явно в името на безсмислената пропаганда се налага и такава глупост да се публикува

българин

Путин е най-добрия политик и тактик от десетки години насам. Затова куцо и сакато се опитват да го демонизират .

друг българин

Верно, че е добър тактик, но като стратег е кръгла нула :)

blackwater

ген.Патън за руснаците; Трудността в разбирателството с руснаците се състои в това, че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа, а към Азия и затова те мислят по друг начин. Ние не сме способни да разберем руснаците, както не можем да разберем китайците или японците, и имайки богат опит от общуването с тях, съм длъжен да кажа, че нямам особено желание да ги разбирам, освен ако не приемете за разбиране това, колко олово и желязо са необходими за тяхното изтребване. В допълнение към другите азиатски качества на характера, руснаците не уважават човешкият живот, всички са кучи синове, варвари и хронични алкохолици

Докато САЩ бяха насочили поглед към войните в Близкия изток, Путин възстанови Русия и осуети планираната от Вашингтон инвазия над Сирия и бомбардирането над Иран. Първата цел на неоконсерваторската доктрина не бе постигната. Русия трябваше да бъде подчинена. Оттам произлизат корените на омразата на Вашингтон към Руската федерация. Васалните на Щатите европейски медии само повтарят фразата „руска заплаха“ на обществеността, като по този начин я оставят да тъне в неведение.

УФФФФФ

Аман от глупаци! Така я възстанови, та не може да си върже бюджета и рублата му умря геройски. Затова по показател брутен вътрешен продукт са на 15 място /края на 2015/ сега, може още да са слезли надолу. За технологии да не говорим - убиха ги!!!!!

зззццц

Войната е абсолютно необходима на САЩ, за да оцелее като държава. Миналата година Пол Кристи от Агенцията за национална сигурност на САЩ даде пространно интервю по този въпрос в Бремен. Душата ми се потресе до какво падение, наглост, агресия, двуличие и безпардонност могат да стигнат ония гадове отвъд океана.

хана

който дразни Мечока рано или късно ще си изпати

Мечкаря

Много ти е гладна и проскубана мечката !

ty

Мечката не обича да и берат боровинките около хралупата. Ще цапне с лапа някой умник.

тука е така

Ша нанесе друг път,най-много да намали цената на газа за Украйна още,пък и на Б-я!Смешник!

пияндурник

"... всички са кучи синове, варвари и хронични алкохолици"- Аааааа , хареса ми много това.Ама си е вярно.Бай руснак не може без самогон.Алкохолизиран народ са, така си е!

КИТАЕЦ

Китай е с Русия! Навярно ще се наложи Русия да изравни със земята САЩ! Един изпреварващ мощен удар с 10000 ядрени бойни глави на ТОПОЛ М ще е достатъчен за краварите! Руснаците са непобедими и ние сме с тях! Смърт на САЩ!

ЕС

Смешник Китай дебне Педеристан повече от всички други !!

Дървояд

То бива да си глупав, но това твоето е безобразие ! :)

chicago

zashto usa vinagi se opitva da izkara rusiya vinovna.koi napravi maidana v ukraina,koi udari iraq,libiya ,egipet ,sarbiya i nakraya rusiya styala da udari s yadreno orujie. v cyalata choveshka istoriya edna darjava e izpolzvala yadren udar za reshavane na problemi i tova pak sa saedinenite shtati.stava 30 - 40 godini na tozi svyat ima edin agresor,unishtojil sumati darjavi i tova se znae ot vsichki USA.

Гаварит масква

Пиши на кирилица бе, сволоч!

Дървояд

То бива да си глупав, но това твоето е безобразие ! :)

niki

Китай бил с Русия, ХАХАХАХАХАХАХХА. Китай само чака отстрани и дебне да прецака Русия. То това ще е разширението за Китай, на тях им трябва територия, руснаците имат глупав вожд и много земя без население.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.