ЦСКА-София има нов треньор - Нестор Ел Маестро е уволнен заедно с двама от помощниците му, а тимът поема познато име - Стамен Белчев. 

Това съобщава клубът. Във вторник от 10 часа на националния стадион "Васил Левски" Белчев ще даде пресконференция. Негов първи асистент ще бъде Анатоли Нанков, а треньор на вратарите остава Стоян Колев.

В петък ЦСКА-София загуби от "Пирин" насред столицата, след като дни по-рано разочарова у дома и срещу "Локомотив" (Пловдив). Между двете поражения срази "Левски", но това явно не е било достатъчно на ръководството на клуба да остави начело Ел Маестро поне до края на сезона.

Дебютът на Белчев ще е в сряда срещу "Ботев" (Пловдив) в първи полуфинал за Купата. Това е и единственият трофей, който "червените" могат да спечелят този сезон. "Лудогорец" е далеч напред в Първа лига, като кръг преди края на първата фаза ЦСКА-София изостава и от "Черно море".

Очертава се отборът да завърши шампионата с трети старши треньор. Започна Саша Илич, наследи го Ел Маестро в края на юли, а от утре третия си период започва Стамен Белчев. Досега той тренираше дублиращия тим на ЦСКА-София в Трета лига.

Информацията на ЦСКА-София

"След незадоволителните резултати в последните мачове ръководството на ЦСКА взе решение да освободи старши треньора Нестор ел Маестро и помощниците Никон ел Маестро и Александър Гицов.

Благодарим на досегашния треньорски щаб за работата и им пожелаваме успех в бъдещите начинания!

На тяхно място начело на тима застава Стамен Белчев с помощник бившият играч на ЦСКА Анатоли Нанков. Бившият страж на „армейците“ Стоян Колев запазва позицията си треньор на вратарите. Анализатор на тима ще бъде Христиан Христов.

Във връзка със завръщането си начело на първия отбор, Стамен Белчев ще даде пресконференция на 16.04.24 г. от 10:00 ч. на националния стадион “Васил Левски”."