ЦСКА-София заличи отличното настроение сред феновете си от победата над "Левски" - "виновник" за това е опашкарят "Пирин" (Благоевград), който срази "червените" насред София с 2:1 в мач от 29-ия кръг на Първа лига.

Рунд преди края на първата фаза, ЦСКА-София изостава от "Лудогорец" на 9 т., след като снощи шампионът измъкна 1:0 на терена на ЦСКА 1948. Ако лидерът победи "Арда" в понеделник, авансът му ще стане 12 т. Така за ЦСКА-София остава турнирът за Купата, като първият полуфинал с "Ботев" (Пловдив) е в сряда на ст. "Васил Левски".

И днешното представяне, което напомняше на мача с "Локомотив" (Пловдив), загубен също с 1:2 на националния стадион, отново повдига въпроси за бъдещето на треньора Нестор Ел Маестро.

Съперниците размениха по една голова възможност в началото, когато пролича, че вицешампионите по-скоро очакваха опонентът им "да се бие сам". Той обаче бе на друго мнение.

В 14-ата гостите изпълниха ъглов удар и Виталий Ягодинскис засече топката в мрежата. Малко след това Иван Тасев, който изтормози защитата на ЦСКА-София, отново застраши Густаво Бусато.

Тимът му успя да изравни в 25-ата, когато - пак при корнер, Фернандо Каранга вкара с глава. Пет минути преди почивката Данило Асприля нацели напречната греда.

Същото стори и Тасев - при поредна опасна контра на "Пирин", малко след почивката - с тази разлика, че той тресна левия страничен стълб.

В следващите минути ЦСКА-София показа немощ в атака, като стигаше до ситуации единствено при центрирания.

В 79-ата минута Иван Тасев слаломира в половината на домакините и от границата на наказателното поле заби брилянтен гол, като прати топката в горния ляв ъгъл над Бусато.

До края "червените" изтърваха поне изравняване, което нямаше да им приляга. А отново се чуха възгласи "оставка".

"Пирин" се изкачи на 13-ото място в класирането. В събота е най-интересния мач от кръга - "Черно море" - "Левски". При победа варненци ще изпреварят ЦСКА-София на второто място.